Nieuws Kempen Tiende Groene Sleutel voor De Lilse Bergen en Baalse Hei

Tiende Groene Sleutel voor De Lilse Bergen en Baalse Hei

Tiende Groene Sleutel voor De Lilse Bergen en Baalse Hei

lilse bergenRecreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle heeft deze week opnieuw het milieulabel Groene Sleutel ontvangen, voor de tiende keer op rij al. Dat was eveneens het geval voor camping Baalse Hei in Turnhout en het provinciaal domein Zilvermeer in Mol. Het label van de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen bekroont toeristische infractructuuraanbieders die extra zorg dragen voor het milieu.

De vzw De Lilse Bergen investeert al jaren in een milieuvriendelijk beleid. Naast een doorgedreven afvalselectie bezit het domein ook over een eigen afvalwaterzuiveringsstation. Het milieupark is sterk uitgebouwd en wordt dagelijks gemonitord. Voor aanplantingen gebruiken we altijd streekeigen plantsoen. Ook voor de kuis- en onderhoudsproducten wordt de milieuvriendelijkheid in het oog gehouden. Intern vervoer doen we met de fiets of met elektrische wagentjes. Het verbruik van water, elektriciteit enz. wordt maandelijks opgevolgd en waar nodig wordt ingegrepen”, somt directeur Fons Van Bael op.

Criteria
Deelnemende ondernemingen krijgen de Groene Sleutel niet zomaar. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit. Ze hebben een ambitieus milieubeleidsplan, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en sorteren hun afval en sporen hun gasten aan tot milieubewust gedrag. De uitbaters organiseren activiteiten in het thema duurzaamheid en hebben oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Bovendien moeten ze elk jaar opnieuw aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer