Thomas Caers To Walk Again

To Walk Again krijgt koning Filip op bezoek

Donderdagnamiddag, op 9 september, brengt Koning Filip een bezoek aan het REVAlution center van To Walk Again in Herentals. De Koning zal bij zijn bezoek aan de 6de verdieping van het AZ Herentals kennismaken met de werking van To Walk Again. Hij zal ondergedompeld worden in de wereld van sport en bewegen voor mensen met een fysieke beperking en alle aspecten van hoogtechnologische revalidatie leren kennen.

“We zijn bijzonder fier en blij de Koning te mogen verwelkomen", zegt Dr. Toon Claes, voorzitter Raad van Bestuur To Walk Again. "Voor onze organisatie is het niet alleen een erkenning voor het mooie en warme verhaal dat we tot nu toe als pionier hebben geschreven. Het bezoek betekent ook een enorme stimulans om nog meer in te zetten op de noden die er zijn naar mensen met een fysieke beperking.”

“Ik voel al weken een groot enthousiasme binnen ons team om onze ervaringen en toekomstdromen te delen", vervolgt Thomas Caers, directeur van To Walk Again. "Samen met enkele revalidanten laten we de Koning  kennismaken met onze werkwijze. Want dankzij onze hoogtechnologische revalidatie maakt onze organisatie dagelijks het verschil maakt voor de revalidanten.”

De Koning zal tijdens zijn bezoek kennismaken met enkele deelnemers aan de zomerkampen van To Walk Again. Ook bezieler Marc Herremans kijkt bijzonder uit naar donderdag. “Dit is voor To Walk Again een zeer mooie dag", aldus Herremans. "En het is ook echt fantastisch dat enkele kinderen en jongeren de Koning kunnen ontmoeten en met hem spreken over hun belevenissen deze zomer. Ze hebben echt hun grenzen verlegd en vriendschappen voor het leven gesmeed.”

Waar de revalidatie na een ongeval of ziekte stopt, pikt To Walk Again de draad weer op. Revalidanten gaan door intensieve training en het gebruik van de meest innovatieve technologieën nog elke dag stappen vooruit. "Zo bereiken we meer kwaliteit van leven." De organisatie heeft een sterke band met AZ Herentals, waar To Walk Again ook gevestigd is. "Dat we als regionaal ziekenhuis een organisatie als To Walk Again mogen huisvesten, heeft een ongelofelijke meerwaarde", zegt Rudy Van Ballaer, algemeen directeur AZ Herentals. “De aanwezige innovatie brengt hoogtechnologische revalidatie dichter bij de mensen, waardoor het onbereikbare bereikbaar wordt”.