Nieuws Kempen Toekomstige laboranten in nieuw labo

Toekomstige laboranten in nieuw labo

Toekomstige laboranten in nieuw labo

labo proceschemie 1Op de campus Geel van de Thomas More-hogeschool is het volledig vernieuwde labo industriële chemie officieel in gebruik genomen. De facelift werd mee mogelijk gemaakt door Janssen Pharmaceutica. Het bedrijf onderstreept daarmee het belang voor de Kempense industrie van goed opgeleide bachelors in de chemie – procestechnologie, een echt knelpuntberoep. Het vernieuwde labo is niet alleen een meerwaarde voor het onderwijs en het onderzoek, maar ook voor de regio.

De professionele bachelor in de chemie van Thomas More bereidt jongeren voor op een job in een laboratorium van de industrie of de overheid of ze kunnen aan de slag als operator in een groot chemisch bedrijf. Binnen de opleiding chemie is Procestechnologie de meest technisch georiënteerde afstudeerrichting. De werkomgeving van de chemisch procestechnoloog is niet een laboratorium, maar een industriële procesomgeving.

Installaties geschonken
Thomas More vindt het heel belangrijk om studenten te kunnen opleiden in goed uitgeruste laboratoria. Dat vraagt heel wat dure investeringen en een duwtje in de rug uit de bedrijfswereld is dan ook welkom. Toen Janssen Pharmaceutica een paar jaar geleden in Geel een nieuwe proeffabriek in gebruik nam, werden een aantal nog perfect bruikbare installaties ontmanteld en geschonken aan de opleiding Chemie.

Het voorbije jaar staken de docenten procestechnologie de handen uit de mouwen om de installaties in te passen in de bestaande structuur van het labo industriële chemie. Zij konden daarbij rekenen op de hulp en de expertise van collega’s uit andere opleidingen en diensten. Het vernieuwde labo is nu wellicht het best uitgeruste Labo Industriële chemie in het Vlaamse onderwijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer