Nieuws Kempen Tom Fransen is jonge Vlaamse Aannemer 2019

Tom Fransen is jonge Vlaamse Aannemer 2019

Tom Fransen is jonge Vlaamse Aannemer 2019

OUD-TURNHOUT/ WEELDE – Tom Fransen is bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019. Hij kreeg die erkenning van de Vlaamse Confederatie Bouw. De 41-jarige bouwondernemer heeft er al een indrukwekkend parcours opzitten.

De carrière van Fransen begon al op zijn 18de met een hartverscheurende keuze: zou hij na zijn middelbare opleiding bouwkundig tekenaar starten met een opleiding tot industrieel ingenieur, of het pas opgerichte bouwbedrijfje van zijn vader overnemen? Gezondheidsredenen dwongen zijn vader om te stoppen, dus koos Tom voor het bedrijf. “Tot overmaat van ramp zat ik al snel zonder medewerkers”, blikt hij terug. “Na een maand ging mijn eerste werknemer met pensioen, de andere zag het niet zitten om voor een achttienjarige snotneus te werken.”

 Steen per steen

De jonge Tom Fransen bleef evenwel niet bij de pakken zitten. Letterlijk steen per steen bouwde hij verder aan zijn ondernemersdroom. Tot 2000 werkte Tom nog dagelijks zelf mee op de werf, datzelfde jaar nam hij zijn tweede metsersploeg in dienst. Inmiddels telt Bouwonderneming Fransen meer dan 50 medewerkers en realiseert het bouwbedrijf een jaaromzet van 20 miljoen euro. Tom Fransen: “In 2012 verhuisden we naar onze nieuwe gebouwen op bedrijventerrein Beyntel in Oud-Turnhout. Onze stapsgewijze groei ging de afgelopen jaar steeds verder. Inmiddels zijn we een bouwbedrijf met erkenningsklasse 6.” Fransen bouwonderneming realiseert woonzorgcentra en serviceflats, residenties en appartementen – waarvan de helft in eigen ontwikkeling – en ook winkels, kantoren en exclusieve villa’s. “Met uitzondering van de villa’s beperken we ons actiegebied tot de Kempen, het noorden van Limburg en de rand van de stad Antwerpen,” vertelt Fransen. “Heel bewust kiezen we voor Kempens vakmanschap met stielmannen uit de eigen streek. Deze filosofie bleven we altijd trouw.”

FST Funderingstechniek

In 2008 startte Tom Fransen FST Funderingstechniek op. Dat bedrijf richt zich op gespecialiseerde funderings- en beschoeiingstechnieken. “Aanvankelijk voerden we vooral opdrachten uit voor de eigen zusteronderneming. Al snel bouwde FST Funderingstechniek een eigen netwerk van opdrachtgevers uit. Met een uitgebreid machinepark en een twintigtal gespecialiseerde medewerkers beschikt FST Funderingstechniek over al het nodige om ook de meest complexe en technische uitdagende funderings- en beschoeiingsopdrachten tot een succesvol einde te brengen.”

Succesvolle overname

Net voor de zomer van 2019 nam Tom Fransen met de holding boven Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek de failliete bedrijven CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij over. De overname betekende de redding van meer dan honderd bedreigde jobs. Na een drietal maanden hard werken is de toekomst van de overgenomen bedrijven uit Weelde verzekerd. Tom Fransen: “We veranderden de bedrijfsnamen in CS Raamconstructies en CS Interieur, waarbij we voor elke onderneming een heldere toekomststrategie uitwerkten. Alle medewerkers, klanten én leveranciers bleven aan boord én hebben een groot vertrouwen in ons nieuwe verhaal. CS Raamconstructies focust zich naast glasgevels op het vervaardigen en plaatsen van ramen en deuren in staal en aluminium, vooral voor grotere projecten. CS Interieur is dé specialist in brandwerende deuren, maatmeubilair en de verdere interieurinrichting. Ook hier werken we in onderaanneming voor de grotere bouwprojecten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.