Nieuws Kempen Tomeco zet in op duurzaamheid met Eco Technics

Tomeco zet in op duurzaamheid met Eco Technics

Tomeco zet in op duurzaamheid met Eco Technics

BRECHT/HOOGSTRATEN – Eco Technics, installateur van zonnepanelen, heeft 1.200 zonnepanelen geïnstalleerd bij Tomeco, naast de Veiling in Hoogstraten. Tomeco maakt deel uit van de Coöperatie Hoogstraten en wil het gebruik van fossiele brandstoffer verder verminderen.

Tomeco is een unieke samenwerking tussen verschillende tomatentelers met elk hun eigen familiebedrijf. Ze maken deel uit van Coöperatie Hoogstraten cv, van oudsher gekend als ‘ De Veiling’. “Via Tomeco zorgen wij voor Specialty tomaten, zoals San Marzano, Coeur de Boeuf en pruimtomaten, “ vertelt Tom Huijskens, aankoop- en energieverantwoordelijke bij Tomeco. “Onze Feel Good tomaten worden geteeld over 79 hectare serres verspreid over verschillende locaties in de Kempen, maar ook in Deinze.”

Op de site in Hoogstraten heeft Tomeco Services geïnvesteerd in haar inpakbedrijf, waar er op wens van de klant wordt verpakt en gesorteerd. Het is hier dat Tomeco samen met Eco Technics uit Brecht verder inzet op duurzaamheid. Tomeco wil de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen sterk verminderen. De installatie van deze zonnepanelen is daarbij een logische stap naar CO2-neutraal werken. “De installatie, goed voor een totaal vermogen van 408.000 Wattpiek, zorgt voor een opbrengst van 379.790 kWh op jaarbasis “, aldus Wim Eelen, zaakvoerder van Eco Technics. “ Hiermee zou je 100 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.