Tomra Systems verhuisde administratie naar Ranst

Tomra Systems

is verhuisd van Malle naar Ranst. De vestiging was te klein geworden. Tomra Systems verkoopt leeggoedterugname automaten. Met een omzet van nu al meer dan 4 miljoen euro onderkent Dirk Punnewaert ook voor de volgende jaren sterke expansiemogelijkheden.

De terugname van leeggoed in de supermarkt is mee een aspect geworden van het groene bewustzijn. De industrie heeft daarop ingespeeld door automaten te bouwen waardoor de winkels niet onnodig tijd en mankracht moeten verliezen. De meeste ketens hebben daar onderhand al op ingespeeld. Zo Delhaize, Carrefour, Match, Louis Delhaize enz. Enkel Colruyt, Aldi en Lidl doen niet mee. Die houden het nog bij de fysieke terugname aan de kassa. Met alle rompslomp vandien.

"Ons concept van de leeggoedterugname automaat is afkomstig van ons Noors moederbedrijf, de Tomra Groep", zegt Dirk Punnewaert. "Die heeft op dat vlak al heel wat gerealiseerd. In de Scandinavische landen en in Duitsland is er nu zelfs al een machine voor de terugname van PET-flessen en blikjes. Na sortering kan de automaat de flesjes en de blikjes zelfs pletten. Hier in België zijn we nog niet zo ver. Dit heeft veel te maken met het statiegeld dat bij ons niet op PET-flessen of blikjes wordt gevraagd."

In de hele problematiek van de teruggave ziet Tomra Systems alvast nog een sterke groeimarkt. Ook in België. De groep heeft vandaag 1200 automaten geïnstalleerd. Het kunnen er nog vele honderden meer worden. "Vandaar ook onze groei. Wij dienden daarom dringend uit te kijken naar een nieuw pand. Dat hebben we dan gevonden in Ranst. Bijkomend voordeel van het nieuwe kantoor is het feit dat we in Ranst een demoruimte hebben waar we onze klanten de laatste ontwikkelingen inzake innamesystemen kunnen tonen."

Tomra Systems stelt vandaag 15 mensen tewerk. Die verzorgen oa. ook de na-verkoop-service van de toestellen.