Nieuws Kempen TONC lanceert ‘Netwalk’: inspirerende wandelingen voor ondernemers

TONC lanceert ‘Netwalk’: inspirerende wandelingen voor ondernemers

TONC lanceert ‘Netwalk’: inspirerende wandelingen voor ondernemers

HERENTALS – Na enkele eerste testwandelingen met bevriende ondernemers, lanceert Charlotte Cools van The Online Nut Company op vrijdag 21 februari officieel de “Netwalk” in de Kempen. Tijdens een wandeling delen ondernemers successen en uitdagingen met elkaar.

“Elke Kempense ondernemer die openstaat voor inspirerende en verrijkende ervaringen met collega-ondernemers, is van harte welkom”, zo vertelt Charlotte enthousiast. “Tijdens een vaste wandeling van zo’n 10 kilometer in natuurgebied De Roest delen ondernemers mekaars successen en uitdagingen. Terwijl op traditionele netwerkevents de gesprekken vooral oppervlakkig blijven, leer je tijdens het netwalken andere ondernemers echt beter kennen. Niet alleen de successen komen aan bod, ook de zorgen en uitdagingen van het ondernemerschap worden besproken. Deze waardevolle gesprekken werken enorm inspirerend.”

Charlotte Cools is oprichtster en zaakvoerster van het online marketingbureau The Online Nut Company uit Herentals. De inspiratie voor dit initiatief haalde ze bij ondernemersplatform Connexi uit Oost-Vlaanderen. Connexi helpt ondernemers bij het overwinnen van hun grootste uitdagingen, zowel op persoonlijk als op ondernemersvlak.

Specifieke ondernemerszorgen

Charlotte Cools: “Wanneer je op netwerkrecepties aan andere ondernemers vraagt hoe het gaat, krijg je meestal het antwoord ‘Goed, goed’ of ‘Druk, druk’. Niemand stelt zich kwetsbaar op, alleen de successen komen aan bod. De realiteit is meestal anders. Ondernemen is veel meer dan uitsluitend het vieren van successen. Ondernemers moeten vaak helemaal alleen moeilijke beslissingen nemen en dit in uitdagende en onzekere tijden. Ze kampen met specifieke zorgen of twijfels die ze meestal alleen moeten verwerken en moeilijk kunnen delen met anderen. Je kwetsbaarheid tonen, advies vragen, je masker even afzetten in een veilige omgeving met collega-ondernemers,… Dat inspireert, lucht op én werkt enorm verrijkend.”

Open

De beste gesprekken ontstaan meestal niet in een muf kantoor of op een luidruchtige receptie, maar wel tijdens een ontspannende wandeling in de natuur. “Dat is precies het concept van Netwalk”, vertelt Charlotte Cools. “Je wandelt naast elkaar, hetgeen minder confronterend is dan een traditionele vergaderpositie. De mentale en fysieke ontspanning van het wandelen zet aan tot open, vrije en eerlijke gesprekken. Wandelen is bovendien gezond en bevordert de creativiteit.”

Waardevolle gesprekken

Het concept stimuleert onderlinge kennismaking. “Bij elke wandeling stel ik een drietal thema’s voor om over te praten. Dit breekt meestal het ijs. We wandelen telkens een kwartiertje naast dezelfde persoon, vervolgens schuiven we door. Na een tweetal uurtjes wandelen hebben we in groep een mooie tien kilometer afgelegd.

Eerst in Oost-Vlaanderen

Charlotte Cools haalde het idee bij Bert Vandebuerie van Connexi. Hij organiseert al langer een maandelijkse netwerkwandeling in Oost-Vlaanderen. In samenspraak met hem haalde ze het concept naar de Kempen: “Na enkele geslaagde testwandelingen met bevriende ondernemers, stel ik het initiatief vanaf de volgende editie op vrijdag 21 februari open voor alle Kempense ondernemers. Een stormloop hoeft absoluut niet. Een wandeling met telkens een tiental ondernemers zou perfect zijn. Geïnteresseerden kunnen een keertje deelnemen om te proberen, meermaals komen als hun agenda het toelaat of vaste wandelaar worden. Niets moet, alles kan. Deelnemen is trouwens volledig gratis.”

Er zijn nog het hele jaar Netwalks. Meer informatie via www.tonc.be/events /netwalk-herentals

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.