Topsporters Turnhout

Topspelers verbindt (ex)sporters met de bedrijfswereld

Voor vele topsporters eindigt hun carrière als de fysieke piek voorbij is. Maar wat gebeurt er nadat de sportarena's verlaten worden? Dit dilemma staat centraal bij het Turnhoutse bedrijf Topspelers, dat als missie heeft (ex)sporters naadloos te verbinden met de werkvloer.

Het bedrijf, opgericht door Peter Kok (41) en Geert van Dun (38), erkent het dilemma van topsporters die hun carrière afsluiten. Met zeven op de tien topsporters die worstelen met de overgang naar een nieuwe loopbaan, is het duidelijk dat dit een sterk onderschat probleem is. Deze atleten voelen vaak een gebrek aan ondersteuning en begeleiding bij het definiëren van een nieuwe identiteit buiten de sportarena.

“Elk bedrijf wil topspelers en de missie van Topspelers is om topsporters te transformeren tot topspelers op de werkvloer", verklaart medeoprichter Peter Kok. "We willen voorkomen dat deze toegewijde atleten in een vacuüm belanden na het beëindigen van hun sportcarrière. Ons doel is om hen te begeleiden in hun overgang naar de arbeidsmarkt en een succesvolle carrière naast of na hun sportcarrière."

Nieuwe carrière

De naam Topspelers weerspiegelt hun benadering van sporters die een nieuwe carrière nastreven. Het bedrijf ondersteunt deze atleten bij het ontdekken van hun kwaliteiten buiten het sportveld, het benutten van hun topsportcompetenties in een professionele setting en het identificeren van hun waardevolle ervaringen voor potentiële werkgevers.

“Door onze aanpak transformeren we atleten in waardevolle teamleden voor elke organisatie”, aldus medeoprichter Geert van Dun. “We geloven dat doorzettingsvermogen, teamwork en resultaatgerichtheid essentiële troeven zijn die topsporters van nature bezitten. Topspelers is de sleutel tot het ontgrendelen van dit potentieel voor elk bedrijf. Wij helpen niet alleen ex-sporters bij het vinden van een baan, maar we cultiveren hun potentieel tot een echte troef voor elke onderneming.”

Hart van de Kempen

Het werkgebied van Topspelers strekt zich uit van Brussel tot aan ’s-Hertogenbosch, van Gent tot Genk, én daarbuiten. Niet geheel toevallig bevinden de kantoren zich daarom, als centrumpunt, in het hart van de Kempen. “Alle type topspelers zijn welkom bij ons, van voetballers uit 1A, 1B of daaronder tot wielrenners en hockeytalenten, met of zonder profstatuut. En zelfs als je geen topsporter bent maar je wel topspeler voelt.” besluit Peter Kok.