Tormans beloont personeel met fruitkorf voor jaar zonder ongevallen

Preventieadviseur Frans Eyckmans overhandigt een fruitkorf aan Sigrid van den Eynde, een medewerkster van het eerste uur.
Preventieadviseur Frans Eyckmans overhandigt een fruitkorf aan Sigrid van den Eynde, een medewerkster van het eerste uur.

Detacheringsbedrijf Tormans uit Geel heeft zijn werknemers op een bijzondere manier bedankt om een jaar zonder arbeidsongevallen te vieren. Ze kregen vorige week allemaal een fruitkorf thuisbezorgd. “Een jaar zonder ongeval, daar plukken we samen de vruchten van”, motiveert operations manager Eddy Laeremans het idee van de fruitmand.

Het bedrijf Fruitsnacks uit Nieuwerkerken, bij Sint Truiden, leverde in totaal bijna 350 fruitmanden, elk van zowat 4 kilo per stuk, over heel Vlaanderen. De uitvoering van de klus nam drie dagen in beslag.

Opdracht voor iedereen
“Veilig werken is een opdracht van iedere medewerker op ieder moment”, zegt Frans Eyckmans, preventieadviseur bij Tormans. “Ik ben blij dat we onze mensen een kleine attentie kunnen aanbieden onder de vorm van deze fruitmand.”

Tormans scoort in het algemeen goed op het vlak van veiligheid en gezondheid goed. “De jaarcijfers liggen zowel qua frequentiegraad als ernstgraad al ettelijke jaren ruim onder het sectorgemiddelde. De veiligheid is een steeds weerkerend onderwerp op alle bijeenkomsten. Het  VCA**-certificaat is voor de klanten het beste bewijs van deze aanpak.”