Nieuws Kempen TowerEye biedt materiaal aan voor monitoring van ziekenhuizen

TowerEye biedt materiaal aan voor monitoring van ziekenhuizen

TowerEye biedt materiaal aan voor monitoring van ziekenhuizen

GIERLE – TowerEye uit Gierle, gespecialiseerd in tijdelijke camerabewaking, biedt zijn beschikbare materiaal aan voor ziekenhuizen en andere hulpverleningsposten. Volgens TowerEye kunnen de bewakingscamera’s, netwerken en antennes van nut zijn bij bijvoorbeeld triages die moeten gebeuren in extra ruimtes die ziekenhuizen in gebruik nemen.

TowerEye installeert tijdelijke bewaking, camera’s en netwerken bij werven en events in België.

“Door de vele annuleringen en de huidige maatregelen stellen we onze materialen ter beschikking aan de mensen die het nu het meest nodig hebben”, meldt Gust Dierckx, zaakvoerder van TowerEye.

TowerEye stelt de apparatuur die het in voorraad heeft, gratis ter beschikking van ziekenhuizen. Mogelijk moet voor de installatie nog een kleine kost worden betaald. Dat hangt af van de situatie ter plaatse.

Ziekenhuizen die bijvoorbeeld extra triagepunten hebben geïnstalleerd in tenten of containers kunnen een beroep doen op TowerEye.

“Een ziekenhuis heeft een wifi-netwerk”, legt Niels Van den Heuvel, Operational Manager uit. “Met onze wifi-antennes kunnen we daar verbinding mee maken en onze tijdelijke installatie koppelen aan die van het ziekenhuis. Zo kunnen ze hun werking voorzetten met daarbij de tijdelijke triage- of opsalgruimte.”

TowerEye stelt dat op deze manier de focus van het ziekenhuispersoneel kan blijven op datgene wat nu het meeste nodig is: zorg.

“Extra veiligheidsmaatregelen zijn broodnodig voor het personeel. Zo kunnen camera’s het werk van de verpleegkundige verlichten. Een controlekamer die 10-tallen kamers kan opvolgen is één van de vele mogelijkheden waarop TowerEye kan assisteren”, stelt het bedrijf.

TowerEye heeft op dit moment al enkele aanvragen van ziekenhuizen in behandeling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer