tracs

Tracs (Herentals) neemt er een Italiaan bij

Tracs uit Herentals, gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van chapemachines, is sinds kort ook importeur van de Italiaanse Overmat-machines voor België en Luxemburg. In de sector gelden ze als het neusje van de zalm.

Zaakvoerder Dirk Dergent ging in 2009 met zijn bedrijf van start. Hij focuste uitsluitend op het onderhoud en de reparatie van volautomatische chapemachines opgebouwd op trailers. Zijn klanten zijn chapebedrijven, tegelleggers en vloerder. Op dit moment verzorgt Tracs het onderhoud van circa 160 chapemachines in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Vlot tot stand
Overmat is een Italiaanse fabrikant uit Treviso die via Tracs voet aan de grond zet in ons land. “De Belgische en Nederlandse markt is voor Overmat een echte topmarkt”, zegt Dirk Dergent. “Ik ben zelf al enige tijd betrokken bij de engineering en verbeteringen aan hun machines. Mede dankzij onze jarenlange ervaring met chapemachines kwam de samenwerking met de Italiaanse producent om het merk hier te gaan importeren en verdelen heel vlot tot stand.”

In 2011 vestigde Tracs zich op de huidige locatie op Industriezone Wolfstee aan de Toekomstlaan 15 in Herentals. Hier beschikt het bedrijf over 1.000 m² overdekte ruimte en 1.000 m² parking. In juni 2017 werd Sem Van Mechelen medevennoot. Ondertussen bestaat het bedrijf uit 7 personeelsleden, zowel mecaniciens, magazijniers als bedienden. Er is ook een servicepunt in Eppegem.