(1)

Traiteur verkoopt ‘kunst’

TURNHOUT - De prachtige tentoonstelling 'Oude wijn in nieuwe zakken' die is samengesteld naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van provinciaal cultuurhuis de Warande, inspireert de Turnhoutse traiteur De Dis. Maaltijd wordt kunst wordt maaltijd.

Het werk 'Artist dinner, ingevroren bewaard voor later' van Evelin Brosi & elvis Bonier is een van de erg opvallende moderne kunstwerken op de tentoonstelling. In een diepvriezer staan twee gerechten. Op een briefje schreven de kunstenaars dat ze niet op de opening van de tentoonstelling geraken en dat de organisator de maaltijd mag bewaren.

 

Detail van het kunstwerk dat in de Warande staat.

Tom Laureyn en Filip Gustin, uitbaters van de traiteurszaak De Dis die al vijftien jaar in de Herentalsstraat in Turnhout is gevestigd, zijn echte kunstliefhebbers en hebben de tentoonstelling in de Warande uiteraard al bezocht. Het werk ‘Artist dinner’ heeft hen duidelijk geïnspireerd.

De “varkens savourette met marsalasaus, herfstgroenten en ovenaardappel die u kan bewonderen in de nieuwe tentoonstelling in de Warande, is vandaag gewoon te koop bij De Dis”, lezen we op de facebookpagina van de traiteur.