Nieuws Kempen Transfer bij de bakkers: Mariën neemt Van Heuckelom over

Transfer bij de bakkers: Mariën neemt Van Heuckelom over

Transfer bij de bakkers: Mariën neemt Van Heuckelom over

Belangrijk nieuws uit de Kempense bakkerijsector. Mariën Meesterbakkers uit Balen neemt Bakkerij Van Heuckelom uit Kasterlee over. Daardoor ontstaat een groep van 20 winkels. De productie wordt op termijn gecentraliseerd in Balen. Jeff, Paul en Jan Van Heuckelom blijven nog een tijd actief in het bedrijf maar willen het nadien rustiger aan doen.

Bakkerij Van Heuckelom werd 70 jaar geleden opgericht door Aloïs Van Heuckelom, die in februari jl. op 96-jarige leeftijd overleed. De zaak wordt intussen geleid door de zonen Jeff, Paul en Jan, terwijl er intussen ook al 5 kleinkinderen werken. De productie situeert zich in het centrum van Kasterlee en verder zijn er nog 8 winkels. Van Heuckelom belevert ook een 70-tal B2B-klanten.

De overname gebeurt door Unimar nv, de holding rond Mariën Meesterbakkers die 3 operationele bedrijven telt zoals Mariën Bakkerij Producten nv en de winkelorganisaties die opereren onder de naam Mariën Meesterbakkers. De in totaal 11 winkels situeren zich in het oostelijk deel van de Kempen en in Limburg, waaronder 4 in Hasselt. De productie gebeurt in Balen. Bij de groep is een 100-tal mensen actief.

Eigen naam behouden
“Onze klanten topproducten blijven aanbieden, is de eerste betrachting van beide organisaties, die aanvankelijk onder eigen naam blijven produceren”, bevestigt Paul Mariën. Wel zal de productie naar Balen worden overgeheveld, waar Mariën in 2012 investeerde in een nieuwe bakkerij met de modernste machines. De onderneming viert in 2018 zijn 60ste verjaardag. Naast de huidige generatie Paul en Marleen heeft ook de 3de generatie in de persoon van Joyce Mariën haar intrede gedaan. Zij leidt o.a. de winkelorganisatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.