Nieuws Kempen Transport Frans Hendrickx neemt 2 megavrachtwagens in gebruik

Transport Frans Hendrickx neemt 2 megavrachtwagens in gebruik

Transport Frans Hendrickx neemt 2 megavrachtwagens in gebruik

HULSHOUT – Transport Frans Hendrickx & Zonen uit Hulshout heeft 2 Langere en Zwaardere Vrachtwagens (LZV’s) in gebruik genomen. Die leveren een besparing op voor zowel de klant als het milieu.

LZV’s mogen langer zijn en meer vervoeren dan gewone vrachtwagencombinaties. “Andere bedrijven kiezen vaak voor de combinatie van 2 opleggers”, legt general manager Rocco Cannizzaro uit. “Wij zijn gegaan voor het systeem van uitschuifbare assen. Waar vroeger 3 transporten nodig waren, doen we dat nu met 2, zonder wachttijden bovendien.” Het gebruik van LZV’s is niet voor elke transportfirma weggelegd. “De chauffeurs moeten opgeleid worden in Nederland, de vrachtwagens mogen alleen over routes die vastgelegd zijn door het ministerie en de keuringen zijn zwaar. Het is een serieuze investering, maar die betaalt zich terug bij dagelijks gebruik.”

Transport Frans Hendrickx & Zonen is in 1956 opgericht en biedt vanaf 1976 ook opslagruimtes aan. Het bedrijf pionierde met die aanpak in België en werd uitgeroepen tot transporteur van het jaar. Hendrickx heeft klanten in uiteenlopende sectoren en telt ongeveer 200 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.