Nieuws Kempen Trendsetter Optiek Dominiek viert 60-jarig bestaan: “We volgen alle evoluties op de voet”

Trendsetter Optiek Dominiek viert 60-jarig bestaan: “We volgen alle evoluties op de voet”

Het team van Optiek Dominiek in de winkel op de Vrijheid. — © Ronny van den Ackerveken

Trendsetter Optiek Dominiek viert 60-jarig bestaan: “We volgen alle evoluties op de voet”

Voor Optiek Dominiek op de Vrijheid in Hoogstraten wordt 2022 een feestjaar. In februari is het zestig jaar geleden dat de ouders van zaakvoerder Dominiek Van Den Bosch een juwelen- en optiekzaak openden. Wat betreft brillencollecties en oogmeetapparatuur mag Optiek Dominiek een trendsetter genoemd worden.

Tegenover de rijkswachtkazerne op de Vrijheid begonnen Gerard Van Den Bosch en Lisette de Landtsheer in februari 1962 een winkel. “Samen deden ze de aankoop van collecties van onder andere klokken, juwelen en brillen”, vertelt Dominiek Van Den Bosch. “Mijn vader werkte voornamelijk in het atelier, waar hij de herstellingen van horloges en brillen deed. Samen met mijn moeder stond hij in voor de verkoop. Het monteren van brillen gebeurde vroeger volledig anders. De brillenglazen werden met de hand geslepen, nu gebruiken we een slijpautomaat.”

In 1970 verhuisde de optiek naar Vrijheid 119, waar ze nog steeds gevestigd is. “De winkel werd al snel te klein en is enkele jaren later uitgebreid. Grotere collecties betekenden ook meer werk. Na mijn opleiding optiek ben ik in 1987 mee in de zaak gestapt. Tien jaar later ben ik zaakvoerder geworden en was het verhaal van juwelen en horloges afgerond. Alleen de optiek bleef.”

Glasadvies

Na een eerste serieuze verbouwing in 1990 gebeurde tien jaar geleden, bij het 50-jarig bestaan, opnieuw een modernisering. “Tijdens de werken hielpen we de klanten een tijdlang in het pand hiernaast”, zegt Dominiek. “De winkel heeft een elegante uitstraling waar we heel trots op zijn. We zijn in de regio altijd een trendsetter geweest, zowel wat de keuze van de brillencollecties betreft als op het vlak van oogmeetapparatuur. We investeerden in 1994 als tweede optiekzaak in België in de Video Infral. Dat was toen het allereerste videocentreringssysteem ter wereld.”

“Sinds enkele jaren gebruiken we de Visufit 1000. Het toestel bevat de meest innovatieve meetapparatuur om de brillenglazen te centreren en maakt een virtuele vergelijking. Zowel voor brillentrends als glasadvies volgen we de evoluties op de voet.”

Verjaardagskalender

De zussen Ilse en Evelyn Donckers kwamen respectievelijk twintig en vijftien jaar geleden bij in het team van Optiek Dominiek. Vandaag werken ook Michelle, Linda en Cindy in de winkel. “De website is sinds enkele jaren onze online vitrine”, legt Evelyn uit. “Vorig jaar lanceerden we een webshop met onze volledige collectie brillen, zonnebrillen en verrekijkers. We zijn officiële dealer van luxemerken als Cartier, Chanel, Dior. Zeiss is de vaste glasfabrikant.”

“Het zestigjarig bestaan wordt het ganse jaar gevierd met fashion events, acties en geschenken. We brengen ook een verjaardagskalender uit. Onze toekomstvisie is om verder te groeien met ons unieke aanbod en de daarmee gepaard gaande nieuwste technologieën. En wie weet verbouwen we nog wel een keer.”

www.optiekdominiek.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.