Nieuws Kempen Tripel 888 voor het eerst ook in de Kempen op vat

Tripel 888 voor het eerst ook in de Kempen op vat

Tripel 888 voor het eerst ook in de Kempen op vat

LICHTAART – Klanten van gastropub ’t ligtdaar in Lichtaart (Kasterlee) kunnen zich nog de hele maand trakteren op Tripel 888, het bier van de Turnhoutse VTM-journalist Patrick Van Gompel. Ondanks een uitgestelde opening heeft de zaak van Ricco Scheltjens en Melissa Franken er al een mooie zomer op zitten.

Ricco en Melissa leerden elkaar kennen als jobstudenten in horecazaak ‘ ’t ligtdaar’, dat ze ondertussen hebben overgenomen. Normaal gesproken zouden ze het eethuis en café heropend hebben op 1 april, maar door de lockdown werd dat 8 juni. “We hebben de extra tijd gebruikt om de zaak helemaal op te knappen. Ondertussen hebben we een schitterende zomer achter de rug.” Ricco en Melissa hebben 3 vaste werknemers en putten verder uit een poule van een 20-tal flexi-jobbers en jobstudenten.

Als liefhebber is Ricco steeds op zoek naar lekkere speciaalbieren. Heel september lang schenkt ’t ligtdaar dan ook Tripel 888, het bier van Turnhoutenaar Patrick Van Gompel en zijn vennoten Gregory Brion en Guillaume Dubucq van Belgian Beer Experts, van het vat, als eerste in de Kempen. “De Tripel Acht is een ongelooflijk lekker bier”, vindt Ricco. “Er zit van niets te veel in, het is niet te bitter, niet te zoet, niet te kruidig, heel goed in balans.”

Brouwerij Anders! in Halen brouwde tot nu toe 500 hectoliter Tripel 888, zowel in klassieke zwarte longneckflesjes als in vaten. Voor Van Gompel is het een uit de hand gelopen hobby. “Het is tof dat mensen zoals Ricco en Melissa iets nieuw willen proberen. Veel cafés zijn met handen en voeten aan een brouwerij gebonden. De distributie is dan ook niet vanzelfsprekend. Je moet je tijd nemen om je tussen de 4 bierreuzen te wringen.”

Na de eerste dag kon er al meteen een tweede vat Tripel 888 worden aangesloten in ’t ligtdaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.