Nieuws Kempen Trofees voor Umicore en Special Fruit

Trofees voor Umicore en Special Fruit

Trofees voor Umicore en Special Fruit

Ondernemers voor ondernemers trofeeUmicore en Special Fruit winnen de eerste “Ondernemer voor Ondernemers”-trofee. De nieuwe trofee beloont de inzet van Belgische bedrijven in het Zuiden.

Umicore werd bekroond omwille van zijn inspanningen om de berg afgedankt ICT-materiaal in het Zuiden te verminderen. Het bedrijf doet dat samen met de NGO Worldloop. Umicore verwerkt in Hoboken gevaarlijke stoffen in moederborden, kabels, mobiele telefoons en batterijen tot nieuwe grondstoffen voor tal van toepassingen. De opbrengst daarvan laat het bedrijf terugvloeien naar de organisaties in Afrika die het ICT-materiaal recycleren.

Daarnaast schenkt het bedrijf zelf zijn oude, maar nog steeds erg bruikbare computers aan Close The Gap, een organisatie die wereldwijd computers schenkt aan medische, educatieve, sociale of bedrijfsprojecten in ontwikkelingslanden. Umicore heeft intussen al bijna tweeduizend computers aan de organisatie geschonken.

Special Fruit uit Meer werd gelauwerd voor de ondersteuning die het bedrijf aan lokale fruitboeren in Zuid-Amerika, Afrika en Azië biedt. In Kenia en Tanzania helpt de KMO mee om lokale telers van passiefruit en avocado’s op te leiden, zodat hun producten kwalitatiever en veiliger worden. In Ethiopië helpt het bedrijf een gelijkaardig project te financieren voor telers van peulen en maïs.

Ondernemers voor Ondernemers is een Belgische V.Z.W. die al veertien jaar NGO’s en bedrijven engageert voor een duurzame economische groei in landen in ontwikkeling.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer