Nieuws Kempen Tuinbouwbedrijf Vermeiren neemt deel aan virtuele Dag van de Landbouw

Tuinbouwbedrijf Vermeiren neemt deel aan virtuele Dag van de Landbouw

Tuinbouwbedrijf Vermeiren neemt deel aan virtuele Dag van de Landbouw

MEER – Het landbouwbedrijf van de familie Vermeiren in Meer (Hoogstraten) staat ook dit jaar in de kijker tijdens de Dag van de Landbouw van de Boerenbond. Toch wordt het een andere deelname dan anders, want door corona speelt de Dag van de Landbouw zich dit jaar puur online af.

De Dag van de Landbouw 2020 vindt ook dit jaar plaats, maar dan wel anders dan gewoonlijk. Dit jaar wordt het een digitale weekendeditie op zaterdag 19 én zondag 20 september. Tijdens de Dag van de Landbouw zetten traditioneel een vijftigtal land- en tuinbouwers de deuren van hun bedrijf open en ontvangen ze ruim 100.000 bezoekers. Door de huidige situatie met COVID-19 is het dit jaar onmogelijk om de Dag van de Landbouw goed en veilig te organiseren in die gekende formule. “Bovendien staat de veiligheid van onze bedrijfsleiders en vrijwilligers, en van de bezoekers voorop”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden. “Maar deze feestelijke dag zomaar aan ons laten voorbij gaan? Daar denken we niet aan! Voor de Dag van de Landbouw 2020 pakken we uit met iets volledig nieuws. Dit jaar komen de bezoekers niet tot bij de boeren, maar brengen we het leven en werken op onze landbouwbedrijven via sociale en gewone media tot bij de mensen thuis. Bovendien trekken we voor de Dag van de Landbouw 2020 een heel weekend uit. Onze lokale boeren en tuinders zijn afgelopen jaar – weliswaar met de nodige uitdagingen – blijven verder werken. Zo slaagden ze erin om al het lekkers op ons bord en het fleurigs in onze huizen en tuinen te garanderen. Er blijft dus ook dit jaar ontzettend veel te ontdekken en te tonen op de Dag van de Landbouw.”

Tine Embrechts

In elke provincie zal tijdens het weekend van 19 en 20 september een bekende Vlaming op weekend gaan op een boerderij of sierteeltbedrijf. Hij of zij wordt er aan het werk gezet en beleeft zo het boerenleven. In de provincie Antwerpen kan je Tine Embrechts volgen bij het tuinbouwbedrijf van de familie Vermeiren in Meer. De tomatenkwekerij van de familie bestaat intussen en 30-tal jaar. Het bedrijf neemt nu voor de derde keer deel aan de Dag van de Landbouw. De 24-jarige zoon Mitch stapte in 2017 mee in het bedrijf en zijn zus Lynn ruilt nu de schoolbanken voor de tomatenserres. Deze youngsters weten van aanpakken. Er is dus voor Tine Embrechts genoeg te ontdekken en te doen.

Meer informatie vind je via www.dagvandelandbouw.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer