Nieuws Kempen Tuincentrum Maréchal kiest resoluut voor de toekomst

Tuincentrum Maréchal kiest resoluut voor de toekomst

Tuincentrum Maréchal kiest resoluut voor de toekomst

Vlnr: Guy Vantigchelt, Serge Michilsen en een vertegenwoordiger van New Holland. © Bert De Deken

Vlnr: Guy Vantigchelt, Serge Michilsen en een vertegenwoordiger van New Holland.
© Bert De Deken

Tuincentrum Maréchal in Turnhout heeft vandaag zijn nieuwe aanwinsten voorgesteld. Het bedrijf investeerde voor 250.000 euro in nieuwe machines. “Even hebben we getwijfeld of we nog verder zouden doen, maar we kiezen nu resoluut voor de toekomst”, zegt zaakvoerder Serge Michilsen.

Maréchal plaatste de bestelling bij de firma Vantigchelt uit Ravels-Eel. Die omvat een tractor met frees, klepelmaaier, rotoreg, hakselaar maar ook een verrijker, minifrees en kniklader. “Vroeger kochten we links en rechts wat, maar nu verkozen we 1 partner die met ons meedenkt”, aldus de zaakvoerder. “Met deze investering tonen we dat we nog zeker 10 jaar verder doen.”

Rechtstreekse verkoop
Maréchal kweekt planten voor de verkoop in het eigen tuincentrum, rechtstreeks aan de consument. “Geen export meer van eigen kweek”, zegt Michilsen. “Voor de aanvoer van producten die we niet zelf telen, werken we samen met collega-kwekers uit de omgeving. Dit zorgt voor een minimum aan vervoerskosten en een lage belasting van het milieu.”

Binnen het bedrijf zelf wordt veel aandacht besteed aan de natuur. Er staan uilen-, valken- en andere nestkasten en er worden ook percelen ingezaaid met bloementapijten voor vlinders en bijen.

Tuincentrum Maréchal stelt het hele jaar door zo’n 15 mensen te werk. Tijdens piekperiodes kan dat aantal oplopen tot 35.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer