Nieuws Kempen Tuincentrum Thiels is dit jaar het beste van het land

Tuincentrum Thiels is dit jaar het beste van het land

Tuincentrum Thiels is dit jaar het beste van het land

HEIST-OP-DEN-BERG – De Belgische Tuincentra Vereniging heeft voor de vijfde keer de Garden Centre Quality Awards uitgereikt aan verdienstelijke tuin- en plantencentra in België. Tuincentrum Thiels uit Heist-op-den-Berg kreeg als enige vijf sterren en werd uit 42 kandidaten verkozen als tuincentrum van het jaar.

Wedstrijdformule

De Garden Centre Quality Awards bekronen verdienstelijke tuin- en plantencentra in Vlaanderen. De Belgische Tuincentra Vereniging sleutelde voor deze vijfde editie aan het concept met een aantal vernieuwende elementen. Een eerste vernieuwing was de toevoeging van het woordje “quality” in de benaming omdat in de beoordeling door de vakjury de nadruk ligt op de kwaliteit van het bedrijf zoals die door de klant ervaren wordt.

Nieuw was ook het uitreiken van kwaliteitssterren binnen een schaal van 1 tot 5 sterren. Dit vervangt de vroegere waardering van goud, zilver en brons, wat toelaat meerdere verdienstelijke bedrijven te waarderen met een award.

Ten slotte werd in de beoordeling door de vakjury meer nadruk gelegd op de beleving van het bedrijfsbezoek door de consument. De beoordeling door de jury is gebaseerd op twee onaangekondigde bedrijfsbezoeken in mei-juni en in oktober-november.

Voor deze vijfde editie schreven 42 bedrijven zich in waarvan 16 tuincentra uit Vlaanderen, 11 plantencentra uit Vlaanderen en 15 tuincentra uit Wallonië.

Winnaar

Bij de uitreiking van de Garden Centre Quality Awards kreeg Tuincentrum Thiels uit Heist-op-den-Berg als enige van de 42 bedrijven vijf sterren van de jury. Bovendien kreeg het ook de titel van ‘Tuincentrum van het jaar’.

Het Booischotse Tuincentrum Thiels opende in 1985. Werner Thiels nam de zaak over van zijn ouders en staat nu samen met zijn echtgenote Nicole Willems aan het roer. Ze openden in 2012 een grote nieuwbouw op de Liersesteenweg in Booischot. Daar zijn intussen zo’n tien mensen aan de slag. “Acht jaar na de opening van onze nieuwbouw is dit een fantastische beloning voor het harde werk van ons hele team”, reageert Thiels. “Beleving, uitstraling, assortiment, communicatie: onze score was over de hele lijn super. We staan erop dat onze zaak een gezellige, huiselijke winkel is in plaats van een gewoon magazijn. We zoeken ook altijd nieuwe artikelen die een meerwaarde kunnen bieden. Nu zijn we al in de weer met onze aankopen voor de komende eindejaarsperiode.”

Meevieren

De zaakvoerders willen zowel het personeel als de klanten laten meegenieten van het heuglijke nieuws. “We gaan dit jaar geregeld iets organiseren om onze klanten eraan te herinneren waarom we deze titel verdienen”, vertelt Thiels. “En we gaan natuurlijk ook vieren met ons personeel. Zonder hen was deze prestatie onmogelijk geweest.”

Ook Tuincentrum Rijmenants behaalde een hoge score. Het bedrijf uit Massenhoven, dat ook een filiaal in Wuustwezel heeft, kreeg 4 sterren toegewezen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.