Nieuws Kempen Tuincentrum van de toekomst kost 4 miljoen euro

Tuincentrum van de toekomst kost 4 miljoen euro

Tuincentrum van de toekomst kost 4 miljoen euro

landscapVandaag gaat in Herenthout Lanscap open op de plaats waar vroeger Tuincentrum Peeters-Vervoort stond. Ondernemer Nick Dams (58) uit Kasterlee investeerde er 4 miljoen euro in wat hij het tuincentrum van de toekomst noemt. Eerder had Dams (58) een aantal supermarkten en een parketfabriek, maar hij kan het ondernemen duidelijk niet laten.

Tot op het laatste moment werd bij Lanscap met man en macht gewerkt om de opening tijdig rond te krijgen. De aanvankelijk geplande openingsdatum van 1 mei werd helaas niet gehaald, maar nu is het wel zover.

“Het concept is uniek”, zegt Dams. “We presenteren zowat alles in openlucht: een bloemenweide, vijver, zwembaden, poolhouses, beplantingen,… Het moet een inspiratiebron zijn voor tuinliefhebbers. We spelen in op de belevenis. Op een groot plein staan workshops en thema-activiteiten gepland. 80% van de zaak bevindt zich buiten.” De winkel is het domein van zijn partner. Landscap heeft ook een duurzaam karakter. Water wordt gerecycleerd en er wordt gewerkt met leveranciers uit de buurt.

Nog een firma
Op dezelfde site opent de firma Notch, van mede-eigenaar van Eurodal in Grobbendonk Patrick Bynens, een demotuin voor zijn verhardingsmaterialen. Op 2300 vierkante meter toont die een hele reeks aan bodembedekkingen. “Een win-winsituatie”, lacht Bynens. “Mensen kunnen hier in openlucht zien hoe het er echt uitziet.”

Lanscap stelt dertig mensen te werk maar mikt op termijn naar vijftig medewerkers. Voor Notch gaat het om vijf medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer