Nieuws Kempen TUMAG bouwt nieuwe hi-tech productiehal

TUMAG bouwt nieuwe hi-tech productiehal

TUMAG bouwt nieuwe hi-tech productiehal

TURNHOUT – Tumag dat onder meer spuitgietmatrijzen en precisieonderdelen maakt, zal tegen het einde van dit jaar zijn productieoppervlakte zowat verdubbelen. Het bedrijf laat een nieuwe geconditioneerde productiehal met kantoren bouwen, aansluitend aan de bestaande bedrijfssite.

Tumag heeft het perceel kunnen aankopen naast het huidige bedrijf aan Bremheidelaan in Turnhout. Op dat perceel start nog deze maand de bouw van een nieuwe productiefaciliteit van 1.600 m², goed voor zowat een verdubbeling ten opzichte van de huidige productieruimte. Het nieuwe gebouw krijgt ook een bovenverdieping met ruimte voor kantoren.  Tumag zit al enkele jaren te krap behuisd en daar kan de nieuwbouw een oplossing bieden. Bovendien geeft het nieuwe gebouw Tumag de mogelijkheid om zijn productie verder te moderniseren en uit te breiden.

Precisiewerk

Het Turnhoutse Tumag biedt matrijs- en gereedschapsoplossingen voor een brede waaier aan klanten. Zo ontwikkelt en fabriceert het matrijzen en precisieonderdelen voor de farmaceutische en medische wereld, de voedingssector, de verpakkings- en papiersector, maar ook voor automotive, electronics en aerospace. Omdat het gaat om heel nauwkeurige processen gebeurt de productie in een geconditioneerde ruimte, wat maakt dat het nieuwe gebouw van Tumag ook aan zeer specifieke eisen moet voldoen. Het wordt een hi-tech productiehal met een hele waaier aan voorzieningen. Zo kan de temperatuur in de productiehal onder controle worden gehouden met warmtepompen. Voor de warmte in de kantoren wordt gebruik gemaakt van geothermie. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting, maar het dak wordt optimaal voorzien van zonnepanelen. Naar verwachting neemt Tumag eind dit jaar zijn nieuwe productiefaciliteit in gebruik.

Tewerkstelling

De groei van het bedrijf levert wellicht ook enkele extra banen op. In 2019 zijn er al enkele nieuwe medewerkers bijgekomen, waardoor het totaal aantal werknemers bij Tumag nu op 30 staat. De directie verwacht dat er in 2020 nog enkele kunnen bijkomen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.