Nieuws Kempen Turnhout inspireert bedrijven die personeel zoeken

Turnhout inspireert bedrijven die personeel zoeken

Foto: Bert De Deken

Turnhout inspireert bedrijven die personeel zoeken

TURNHOUT – Stad Turnhout organiseert op 31 mei een inspiratiemiddag voor werkgevers. Via werkshops maken ze kennis met diverse strategieën om personeel aan te werven.

Het aanbod richt zich tot Turnhoutse bedrijven die moeite hebben om vacatures in te vullen. Het aantal vacatures in Turnhout staat op het hoogste niveau ooit gemeten en is dubbel zo hoog als in 2018.

Vaak lukt het niet meer om via de bekende wervingskanalen vacatures in te vullen. Maar er zijn nog minder bekende strategieën die kunnen helpen. “De huidige arbeidsmarkt daagt bedrijven uit om steeds innovatiever te zijn in hun selectieprocedures”, zegt schepen van Economie Luc Op de Beeck.

De inspiratiedag zou ondernemers moeten helpen om meer out of the box te denken. “Sommige bedrijven zijn sterk bezig met employer branding, maar hebben minder zicht op alternatieve instroomkanalen. Andere bedrijven hebben baat bij workshops en praktijkvoorbeelden rond inclusief werven en ondernemen. Of ze zoeken inspiratie rond motiverende arbeidsvoorwaarden.”

De inspiratiemiddag wordt georganiseerd door stad Turnhout en I-diverso, samen met VDAB, Acerta en Elements. Inschrijven kan via de website www.turnhout.be.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.