Nieuws Kempen Turnhout is het hart van Europees congres dankzij Wimec

Turnhout is het hart van Europees congres dankzij Wimec

Wimec (c) ICFnext

Turnhout is het hart van Europees congres dankzij Wimec

TURNHOUT – Wimec, het Turnhoutse meeting- en eventcenter is weer gestart na de coronacrsis En hoe. Hoewel het niet in de straten is te zien, is Turnhout deze dagen het centrum van Europa voor het Sustainable Congress van de Europese Commissie. Dat congres verloopt grotendeels online met meer dan 3.000 deelnemers, verspreid over heel Europa. Wimec in Turnhout is het zenuwcentrum van dit online congres.

Wimec is een goede maand geleden, in volle coronacrisis, opgegaan in de PFL groep. Deze week is het bedrijf weer opgestart in zijn nieuwe hoedanigheid. En dat is meteen met een flinke opdracht. Wimec, dat huist in de gebouwen van Würth in Turnhout, heeft daar verschillende virtuele studio’s opgebouwd met bijbehorende control rooms om van daaruit een internationaal congres voor de Europese Commissie te ondersteunen.

“Het principe is eigenlijk heel instapklaar”, weet Dominic De Gruyter van moederbedrijf PFL. “De klant hoeft zich geen zorgen te maken over juiste internetconnecties en dergelijke. Daar zorgen wij voor, samen met een back-up via het 4G netwerk. Voor ons is deze opdracht ook leerzaam: hoeveel capaciteit via het internet moet je zeker voorzien voor een dergelijk congres? Want met een standaard internetverbinding kom je er uiteraard niet.”

Wimec (Würth International Meetings Centre) maakt sinds kort deel uit van de PFL groep. Volgens Geert Ooms van Wimec een goede zaak: “Zonder PFL hadden wij een opdracht als deze niet kunnen uitvoeren. Zowel de nieuwe contacten als de technische mogelijkheden die PFL met zich meebrengt, maken dat er voor Wimec meer mogelijk wordt. We hopen bijvoorbeeld ook in de toekomst nog dergelijke opdrachten voor de Europese Commissie te kunnen uitvoeren. Dat is niet alleen een opsteker voor ons, maar ook voor Turnhout. Een hele ploeg medewerkers aan het congres zijn hier lijfelijk aanwezig. Zij overnachten in een Turnhouts hotel en leren de stad kennen.”

foto: Dominic Depreeuw

Geert Ooms en Dominic De Gruyter (foto: Dominic Depreeuw)

De extra ondersteuning vanuit PFL maakt het voor Geert Ooms bovendien mogelijk om zich te richten op nog een nieuwe onderneming binnen de PFL Groep: Gr8t (spreek uit als ‘great’). “Gr8t zal zich toeleggen op events en feesten die zijn opgebouwd rond een thema”, vertelt Ooms.”We kunnen zorgen voor een leuke aankleding in dat thema en zijn voor het hele event een one-stop-shop. Zoekt de klant een tent, catering, licht en geluid. Het zit nu allemaal in onze portefeuille.” “Een dergelijk aanbod vraagt een bijzondere aanpak. Daar moet iemand zich op kunnen toeleggen”, vult Dominic De Gruyter nog aan. “Daarom hebben we van Gr8t een aparte entiteit gemaakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Scandinavië lonkt voor Intracto

Met de overname van Stendahls zet Intracto Group haar eerste stappen in Scandinavië. Het prestigieuze Zweedse full-service agency staat met een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.