Nieuws Kempen Turnhout koppelt zaalzoekers aan aanbieders op digitaal platform

Turnhout koppelt zaalzoekers aan aanbieders op digitaal platform

Turnhout koppelt zaalzoekers aan aanbieders op digitaal platform

TURNHOUT – Wie op zoek is naar een activiteitenlocatie kan voortaan ook door het aanbod van Turnhoutse verenigingen en bedrijven snuisteren. De stad heeft al negentig locaties met alle belangrijke kenmerken online verzameld.

Heel wat Turnhoutse verenigingen, parochies, scholen en ondernemers willen graag hun lokalen delen.

“Enerzijds om ruimte te geven aan de sociale activiteiten van anderen, anderzijds om hun eigen oplopende kosten te verlichten”, weet schepen voor Jeugd en Sport Jan Van Otten (Vooruit). “Anderzijds zijn heel veel mensen voor heel veel activiteiten op zoek naar geschikte ruimtes om te vergaderen, te feesten, op te treden, te sporten, tentoon te stellen enzovoort. Met de ‘zaalzoeker’ passen we vraag en aanbod in elkaar.”

De zaalzoeker toont verenigingen, individuen en bedrijven duidelijk welke zalen en lokalen in Turnhout beschikbaar zijn. Ze kunnen verder zoeken op kenmerken zoals de afmetingen, de bereikbaarheid, de toegankelijkheid, de prijs, de eventuele keukenuitrusting en de installaties.

“Geschikte activiteitenlocaties zijn eerder schaars en eigen infrastructuur is voor veel verenigingen te duur”, zegt schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen). “De ruimtes die we hebben in de stad willen we dan ook zo efficiënt en optimaal mogelijk gebruiken. Daarom hebben we een digitaal platform gebouwd waar zaalzoekers en zaalaanbieders elkaar gemakkelijk kunnen vinden.”

Op dit moment zijn er ongeveer 90 zalen beschikbaar in het systeem maar iedereen mag extra zalen en lokalen aanmelden.

zaalzoeker.turnhout.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.