Nieuws Kempen Turnhout krijgt deze vakantie een grote zomerbar

Turnhout krijgt deze vakantie een grote zomerbar

Turnhout krijgt deze vakantie een grote zomerbar

zomerbarOp een terrein van de stad aan de Bareelstraat in Turnhout opent op 10 juli een grote zomerbar. Die blijft open tot 11 september. Initiatiefnemers Philippe Boermans en Mathias Baeten richtten daarvoor de vzw Zomerbar Turnhout op. Ze hebben ook al een overeenkomst met het stadsbestuur voor 2016.

“De vergunningen zijn intussen binnen. En voor die nog ontbreken zoals een toelating van de brandweer, belooft de stad dat die in orde komen”, verzekeren de jonge ondernemers, beiden 22 jaar oud, afkomstig van Beerse en al vele jaren vrienden. Philippe Boermans: “Het terrein is nu nog een braakliggend stuk grond, ik schat zo’n twee voetbalvelden groot. We gaan er allerlei leuke initiatieven organiseren zoals apperitiefavonden met bevriende restaurateurs, optredens, barbecues, after work-bijeenkomsten, enz. De hele zomer lang zal er van alles te beleven zijn.”

Scheepscontainers
Centraal punt wordt natuurlijk de bar zelf, die zal worden ondergebracht in oude scheepscontainers. “Die worden langs één kant open geslepen. We hebben ze op maat laten maken. Volgende dinsdag worden ze geleverd”, vertelt Boermans.

De twee hebben een opleiding hotelschool achter de rug, liepen stage in een aantal horecazaken en werkten in de sector. “Ja hoor, we hebben al heel wat ervaring in de horeca en in de organisatie van events. We zijn blij dat na Antwerpen nu ook Turnhout zijn zomerbar krijgt. De bedoeling is om die op termijn met partners te laten evolueren naar heel het terrein.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer