Nieuws Kempen Turnhout krijgt een hippe boetiek/wijnbar

Turnhout krijgt een hippe boetiek/wijnbar

Turnhout krijgt een hippe boetiek/wijnbar

kindelDe combinatie van een kledingwinkel en een wijnbar moet niet alleen kunnen in grootsteden als Antwerpen en Gent maar ook in Turnhout. Dat vinden Christine Swanepoel en Nick Thijs uit Mol. Christine is afkomstig uit Zuid-Afrika en runt nu al een webshop met Zuid-Afrikaanse wijnen, www.wijnstokkie.be. In hun pop-upzaak aan de Leopoldstraat in Turnhout, die 1 oktober de deuren opent, combineert het koppel kleding en wijn. Zowaar een vreemde combinatie. “Toch niet”, lacht Christine. “Terwijl je kleren kiest, kan je rustig een wijntje of koffietje drinken. Of terwijl de vrouw shopt, kan de man even wat drinken.”

Sociaal shoppen
De zaak krijgt de naam Kindel, wat staat voor ‘zelfvertrouwen’ in de taal van Estland. “Door je kleding moet je je goed voelen, krijg je zelfvertrouwen. Kindel vond ik gewoon een mooi woord”, legt Christine uit. De gelijknamige webshop staat al online, nu wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting van de winkel/bar. De collectie dameskleding bestaat uit Scandinavische, Engelse en Nederlandse merken, het wijnassortiment hoofdzakelijk uit Zuid-Afrikaanse wijnen. “Online kopen kan ook, maar eigenlijk willen we het sociale aspect terugbrengen bij het shoppen”, zegt de jonge zaakvoerster.

Het koppel heeft de bedoeling om de zaak zes maanden te runnen en zo te evalueren of hun concept marktpotentieel heeft. Ze zijn vol lof over de steun die ze kregen vanuit het initiatief Turnhout Pops Up van het Turnhoutse stadsbestuur. Op 3 en 4 oktober vindt het eigenlijke openingsweekend plaats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer