Nieuws Kempen Turnhouts-Zweeds koppel neemt Louis over en opent er Smash Burgers & More

Turnhouts-Zweeds koppel neemt Louis over en opent er Smash Burgers & More

Foto: WOAD

Turnhouts-Zweeds koppel neemt Louis over en opent er Smash Burgers & More

TURNHOUT – De Turnhoutse Dominique Mutsaers en haar Zweedse vriend Tomas Hellqvist zijn een burgerzaak begonnen in de Leopoldstraat in Turnhout. “We bieden iets voor iedereen.”

Dominique woonde dertien jaar in Zweden met haar familie, die daar in de horeca actief was. Zo leerde ze haar vriend Tomas kennen. Die begon zes jaar geleden als afwasser, volgde een opleiding tot bartender en zet zich nu achter het fornuis van hun nieuwe zaak Smash Burgers & More in de Turnhoutse Leopoldstraat.

Op diezelfde locatie opende vier jaar geleden Monsieur Louis door Piet-Hein Van Spaendonck en Steffi Van de Sande, die verder ook brasserie Flor in Beerse en gastrobar Gaston in Turnhout uitbaten. De voorbije zomer meldden ze dat ze op zoek waren naar een overnemer. “Ik heb nog gewerkt bij Piet-Hein”, vertelt Dominique. “In maart zijn we teruggekeerd uit Zweden. We misten hamburgers in Turnhout, vandaar Smash Burgers & More.”

Smashen

De naam van het restaurant verwijst naar de bereidingswijze van de burgers. “We maken gebruik van Black Angus-vlees dat we lokaal kopen in Kortrijk”, legt Tomas uit. “De burgers maken we zelf door het vlees in een burger te ‘smashen’. Daardoor worden ze sappiger.”

“Maar op ons menu staan ook vegetarische en zelfs veganistische opties”, vult Dominique aan. “We bieden iets voor iedereen.”

Dankzij Tomas’ ervaring staan er verscheidene cocktails en voor elke cocktail ook een mocktail op het menu. “We gaan misschien nog verbouwen. Sinds de opening hebben we vooral positieve reacties gekregen.”

www.smashandmore.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.