Nieuws Kempen Turnhoutse BFG opent eerste KFC-restaurant in België

Turnhoutse BFG opent eerste KFC-restaurant in België

Turnhoutse BFG opent eerste KFC-restaurant in België

TURNHOUT/WIJNEGEM – Benelux Food Group (BFG) uit Turnhout heeft zijn eerste Vlaamse vestiging geopend van de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken. Dat is gebeurd op dinsdag 26 november in Wijnegem Shopping. De opening zorgde voor enige drukte in het shoppingcenter. Het Kempense horecabedrijf kondigde in mei aan zo’n 40 KFC-restaurants te willen openen in regio Vlaanderen en Brussel.

Het nieuwe KFC-filiaal is gevestigd aan ingang 10 van Wijnegem Shopping en heeft ook een drive-lane. Binnen zijn er zo’n 120 zitplaatsen. Franchisenemer BFG uit Turnhout stelt er ruim 70 werknemers te werk, die de vestiging zeven dag op zeven openhouden. “Al die werknemers zijn de afgelopen maanden bij collega-franchisenemers in Nederland opgeleid”, klinkt het bij Mathé Heeren en Jan Peeters van BFG. “Onder hen ook een equipe van gekwalificeerde koks, die alle kipgerechten van A tot Z vers bereiden in onze keuken.”

Later dit jaar opent de Benelux Food Group ook restaurants in Turnhout, Hasselt en Gent. De rest van Vlaanderen en Brussel volgt nog voor 2025, in die tijd wil de franchisenemer zo’n 40 restaurants in gebruik nemen. “We zijn bijzonder enthousiast dat de Vlaamse fans eindelijk kennis kunnen maken met onze unieke kipproducten”, vertelt Ben Lauritz, General Manager KFC Northern Europe. “Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten in meer dan 135 landen. België was tot voor kort een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer