Nieuws Kempen Turnhoutse gezondheidszorgers bundelen krachten voor (toekomstige) mama’s

Turnhoutse gezondheidszorgers bundelen krachten voor (toekomstige) mama’s

Turnhoutse gezondheidszorgers bundelen krachten voor (toekomstige) mama’s

Het Turnhoutse ToBe-Kempen – centrum voor gezondheid, groei en ontwikkeling – richt een vernieuwende samenwerkingskoepel op rondom het thema zwangerschap. Verschillende gezondheidspraktijken slaan hiervoor de handen in elkaar om ondersteuning te bieden vanaf een kinderwens tot aan de kraamperiode. De koepel krijgt de naam ‘ToBe Mom’.

ToBe Mom is een samenwerking tussen onder andere osteopaten, een vroedvrouw, meerdere doula’s, een klinisch psycholoog, een voetreflexoloog, een bekkenspecialist en een specialist in post-partum diensten. Zij hebben zich verenigd in een multidisciplinair team. “Binnen ToBe-Kempen werken ruim veertig verschillende disciplines op het vlak van gezondheid onder één dak”, licht zaakvoerster – én osteopaat – Mieke Nijs toe. “Bij de koepel ToBe Mom kunnen mensen terecht kunnen vanaf dat zij een kinderwens hebben, tot aan de periode volgend op de geboorte. Het geeft de mogelijkheid om veel kennis uit verschillende vakgebieden rondom zwangerschap uit te wisselen en te combineren. Dat komt de mensen die bij ons komen alleen maar ten goede.”

Op de locatie van ToBe-Kempen aan de Hendrik Consciencestraat in Turnhout worden vanaf december samenkomsten georganiseerd. Hier kunnen zwangeren en nieuwe mama’s terecht voor vragen, informatie en oriëntatie, maar ook om onderling gedachten uit te wisselen. Daarbij wordt steeds een ander thema centraal gesteld als leidraad. “Hierbij is altijd één van de gezondheidsprofessionals aanwezig om vragen te beantwoorden en de samenkomst te begeleiden. Begin volgend jaar starten we ook met met leerzame workshops.”

ToBe-Kempen streeft ernaar om ‘over disciplines heen’ te werken en zoekt onder meer samenwerkingen op met ziekenhuizen, overheidsinstanties, bedrijven en vzw’s. Mieke Nijs: “Wij geloven dat we op deze manier samen kunnen werken aan een gezonde samenleving, op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.” ToBe-Kempen is een plek voor integrale gezondheid met ruim veertig verschillende disciplines onder één dak. Ziekenhuizen en huisartsen worden uitgenodigd om mogelijke vormen van samenwerking te bespreken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.