Nieuws Kempen Turnhoutse horeca uitbaters mogen vanwege corona bijna de hele Grote Markt gebruiken als terras

Turnhoutse horeca uitbaters mogen vanwege corona bijna de hele Grote Markt gebruiken als terras

Turnhoutse horeca uitbaters mogen vanwege corona bijna de hele Grote Markt gebruiken als terras

TURNHOUT – Het stadsbestuur van Turnhout heeft met de plaatselijke horeca-uitbaters een plan uitgewerkt over de terrassen op de Grote Markt deze zomer. De horeca-uitbaters mogen zowat het hele marktplein gebruiken en aan de noordkant verdwijnen tijdelijk de bushaltes. Een en ander is nog wel onder voorbehoud, want het is nog afwachten wat de nieuwe richtlijnen worden voor de horeca vanuit de Nationale Veligheidsraad.

Volgens het plan dat de horeca-uitbaters met het stadsbestuur hebben uitgewerkt, mogen de cafés en restaurants deze zomer een veel groter deel van marktplein inpalmen om een terras uit te baten. Dat geeft hen de kans om toch een behoorlijk aantal klanten te kunnen bedienen en tegelijk de social distancing maatregelen te respecteren. De bussen van De Lijn zouden tijdelijk de Noordkant van de Grote Markt niet gebruiken, zodat horeca-uitbaters ook daar meer terrassen kunnen plaatsen.

Dit plan is nog niet definitief afgeklopt, want het is nog afwachten op een officiële ‘go’ van de Nationale Veiligheidsraad. Maar de horeca-uitbaters zijn toch al tevreden over het princiepsakkoord dat nu bereikt is. Ze hopen dat deze regeling iets kan goedmaken van de bijna 3 maanden omzet die ze nu al hebben gemist.

“Ik ben blij met wat er op tafel ligt”, reageert Dries Verdick, een van de uitbaters van café De Zwarte Ruiter. “We moeten natuurlijk nog wachten op de regels van de Nationale Veiligheidsraad en zullen dan bekijken of het economisch rendabel is om al te heropenen. Maar met de regeling die in Turnhout nu in het vooruitzicht ligt, kunnen wij bijvoorbeeld een mooi terras uitbouwen. Als hier geen bussen passeren, kunnen we ook een deel van het Zegeplein gebruiken en dat is goed, want aan ons tijdelijke pop-up café is er anders maar weinig plaats.”

Café De Zwarte Ruiter is vorig jaar begonnen met de bouw van een volledig nieuw café. De bouwwerken konden tijdens de coronacrisis worden voortgezet. “Die plannen blijven we gelukkig uitvoeren”, zegt Dries Verdick. “Maar nu moeten we wel opnieuw een spaarpot kunnen opbouwen. Voorlopig ben ik nog hoopvol. Over een timing voor de heropening van de Zwarte Ruiter op de vertrouwde plek durf me voorlopig nog niet uitspreken.” 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.