Nieuws Kempen Turnhoutse Nacht van de Gasthuisstraat wordt festival

Turnhoutse Nacht van de Gasthuisstraat wordt festival

Kurt Frederickx, Willy Van Geirt en Kathleen De Coninck op het Warandeplein, de nieuwe locatie van het festival

Turnhoutse Nacht van de Gasthuisstraat wordt festival

De Nacht van de Gasthuisstraat, het jaarlijks evenement waarmee de belangrijkste Turnhoutse winkelstraat zich in de kijker zet, breidt nog uit. ‘De Nacht’ verhuist naar een nieuwe locatie en wordt betalend. Het live-evenement wordt gesteund door niet langer 65, maar meer dan 120 winkels in het centrum van Turnhout.

De Turnhoutse Winkelvereniging Gasthuisstraat (TWG) werd onlangs uitgebreid met de Sint-Antoniusstraat, de Leopoldstraat en de Victoriestraat tot Winkelcentrum Gasthuisstraat, dat nu ruim 120 winkels omvat. Om die nieuwe samenwerking te vieren, heet het festival eind juni voortaan ‘Nacht van winkelcentrum Gasthuisstraat’. Het festival wist met André Hazes meteen een topact te strikken.

“We verhuizen van de Grote Markt naar het groenere Warandeplein en het evenement wordt betalend”, zegt organisator Willy Van Geirt. “Na 2 jaar lobbyen hebben we André Hazes Jr. kunnen overtuigen om volgend jaar 1 van zijn 3 Vlaamse liveconcerten bij ons te geven.

De winkeliers doen hun duit in het zakje en blijven overtuigd van de kracht van de Nacht om klanten te lokken. “Met dit evenement lokken we 6000 mensen van heinde en verre naar Turnhout”, hoopt Willy Van Geirt. “Voor hen is dit de ideale gelegenheid om er een daguitstap van te maken. En ook in de maanden voor het optreden promoten we de Nacht van Winkelcentrum Gasthuisstraat en dus de Turnhoutse winkelstraten volop.”

De nacht vindt plaats op vrijdag 26 juni 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.