Nieuws Kempen Turnhoutse projectontwikkelaar koopt site in Schoten

Turnhoutse projectontwikkelaar koopt site in Schoten

Turnhoutse projectontwikkelaar koopt site in Schoten

TURNHOUT/SCHOTEN – De Turnhoutse projectontwikkelaar Jeni Real Estate is de nieuwe eigenaar van de lege gebouwen en omliggende terreinen in Schoten van de oude Struik Foods, vroeger bekend als Zwan. Samen met het gemeentebestuur van Schoten gaat Jeni Real Estate nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor de bedrijfsgrond.

Zwan produceerde op de Brechtsebaan, bij de grens met Sint-Job-in-’t Goor (Brecht), jarenlang haar legendarische tv- en hotdogworstjes. Het Nederlandse voedingsbedrijf nam de fabriek in 2000 over en voegde soepen en conserven toe aan het gamma.

Maar in 2017 sloot eerst Struik Foods en begin 2019 verdween ook Chillfis uit Schoten samen met zo’n tweehonderd jobs. Sindsdien staan de gebouwen leeg. “Wij hebben het hele terrein van 6,5 hectare groot en de bijhorende gebouwen onlangs aangekocht”, zegt Kristof Van Den Brande directeur van Jeni Real Estate. “We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en herontwikkelen van bedrijventerreinen, bedrijfsgebouwen, kmo-parken en residenties. Wij werken steeds vanuit het oogpunt van het creëren van meerwaarde. Met veel inspraak van alle betrokken partijen.”

Koffiedik

Jeni heeft de Struik-gebouwen nog niet te koop gezet. Het is nog de vraag of het grote terrein in zijn geheel verkocht zal worden of eerst opgedeeld wordt in kleinere bedrijfspanden. Mogelijk wordt de oude fabriek eerst gesloopt. “Alle pistes liggen open”, stelt Van Den Brande in Gazet van Antwerpen. “We zijn momenteel in gesprek met de gemeente. We hopen natuurlijk dit jaar te kunnen verkopen, maar in zulke dossiers is het altijd koffiedik kijken. Het staat wel vast dat er opnieuw ondernemingen komen. Een verkaveling met bouwgronden voor woningen of gewone winkels is uitgesloten.”

Dit project is een onderdeel van een groter ruimtelijk plan, genaamd Kloosterveld, dat Schoten samen met de provincie, Brecht en Brasschaat realiseert. Het opzet is om de bedrijfsruimte optimaal te benutten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.