Nieuws Kempen Turnhoutse projectontwikkelaar transformeert Lyra-site

Turnhoutse projectontwikkelaar transformeert Lyra-site

Turnhoutse projectontwikkelaar transformeert Lyra-site

PallieterparkVerbo NV, een familiebedrijf uit Turnhout gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwbouw luxeappartementen, bouwt in Lier het ‘Pallieterpark’. Dat komt op de voormalige terreinen van voetbalclub Lyra. In totaal worden er 120 appartementen gebouwd.

Lyra verliet dit jaar na meer dan honderd jaar zijn verouderde stadion en terreinen aan de Mechelsesteenweg in Lier. In afwachting van een nieuwe stek in de Hoge Velden, speelt de club op de terreinen van SK Berlaar. De realisatie van het Pallieterpark op de voormalige terreinen biedt de Koninklijke Lyra vzw de mogelijkheid om samen met de Stad Lier werk te maken van die nieuwbouwplannen. Voor de realisatie van het Pallieterpark sloot de vzw in 2005 een overeenkomst met Verbo NV.

Samen met de 120 appartementen komen er 183 ondergrondse garages in een parktuin met 13.000 vierkante meter.

Traditioneel bouwen
Verbo NV is een ontwikkelaar die nog gebruik maakt van de traditionele bouwmethodes. Dit wil zeggen dat alles wordt opgetrokken in dragend metselwerk en er geen gebruik wordt gemaakt van bv. lichte wanden. Als materialen voor zowel de constructie als de afwerking kiest Verbo uitsluitend voor kwalitatieve materialen. Zo zijn bijvoorbeeld alle trappen en inkomhallen bekleed met natuursteen en wordt er voor Siemens gekozen als standaardleverancier van de keukentoestellen. Al deze materialen worden verwerkt door vaklui waarmee Verbo een langdurige relatie heeft opgebouwd.

Op 2 en 3 mei vindt het lanceringsweekend plaat in het verkoopkantoor op de site. Meer info op www.ruimwonen.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer