Nieuws Kempen Turnhoutse Sanico investeert in extra productiecapaciteit

Turnhoutse Sanico investeert in extra productiecapaciteit

Turnhoutse Sanico investeert in extra productiecapaciteit

TURNHOUT – Het Kempense Sanico investeert ruim 7 miljoen euro in extra productiecapaciteit. Daarmee ondersteunt het als belangrijkste Belgische producent EG, de grootste leverancier van generische geneesmiddelen en consumer care producten. Die zal vanaf begin 2020 maandelijks een half miljoen extra medicijnen kunnen leveren aan de Belgische apotheken.

Volgens het federaal agentschap voor geneesmiddelen is er voor verschillende geneesmiddelen een tijdelijke onbeschikbaarheid. Het tekort aan medicijnen is een complex probleem met vele oorzaken.

“Bij een tekort van bepaalde geneesmiddelen op de Belgische markt wordt EG, marktleider op het vlak van de productie van generische geneesmiddelen, soms overbevraagd. Dat legt druk op onze eigen productie en voorraden”, zegt Jef Hus, Managing Director EG.

Om vervalsing van geneesmiddelen tegen te gaan, moet elke verpakking sinds kort volgens Europese regelgeving bovendien voorzien zijn van een beveiligde zegel en een barcode. Het aanbrengen van die zegels heeft voor bijkomende productievertragingen tot 25% gezorgd bij Sanico in Turnhout.

Extra productiecapaciteit

“We zijn de voorbije maanden op zoek gegaan naar oplossingen en we hebben met onze belangrijkste producent, Sanico uit Turnhout, naar mogelijkheden gezocht om haar productiecapaciteit met 25% te verhogen”, zegt Jef Hus.

Sanico gaat nu bijkomend personeel aanwerven en meer dan 7 miljoen euro investeren in extra productielijnen, goed voor een extra capaciteit van 6 miljoen verpakkingen per jaar.

“We zijn erg blij dat Sanico op deze manier haar verantwoordelijkheid heeft genomen, in het belang van de Belgische patiënt en dat we daardoor een belangrijk deel van onze productie in België kunnen behouden.”

Vanaf januari 2020 zullen de extra productielijnen operationeel zijn. Sanico blijft ondertussen actief verder zoeken naar geschikt personeel.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.