Nieuws Kempen Tuytelaers showt nieuwe composiettoepassing aan steenkappers

Tuytelaers showt nieuwe composiettoepassing aan steenkappers

Tuytelaers showt nieuwe composiettoepassing aan steenkappers

tuytelaersSteenhouwerij Tuytelaers nodigde vrijdagavond steenkappers uit de hele Benelux uit voor de voorstelling van de nieuwe modellen van Caeserstone, wereldwijd marktleider in composietbladen waarvan Tuytelaers de exclusieve invoer voor de Benelux verricht. Tegelijk toonde het bedrijf een nieuwe toepassing, namelijk het plooien van composiet. “Daardoor kan composiet bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor lavabo’s, togen maar ook aan boord van jachten”, legt Paul Tuytelaers uit.

“Caeserstone is destijds begonnen met composiet en is nog altijd dé referentie. Ze slagen erin om de kleuren van echte marmer heel goed over te brengen”, vertelt Paul Tuytelaers. De Kempense onderneming is al tien jaar verdeler van Caeserstone en heeft sinds drie jaar daarvoor de exclusiviteit voor de Benelux. “Het voordeel van composiet tegenover de meeste marmers is dat het krasbestendig en vlekvrij is. Sinds een vijftal jaar verdringt composiet meer en meer natuursteen. Tegenwoordig is bijna 80% van wat wij verkopen aan de keukenfabrikanten composiet.”

Composiet buigen
Tuytelaers had voor de bezoekers nog een mooie primeur in petto. Ze zijn er namelijk in geslaagd om composiet te buigen. “Daarvoor wordt een plaat afgevreesd tot 3-4mm, vervolgens in een bad met water van 80 tot 90°c gestoken en vervolgens op een mal geplooid”, toont de zoon van zaakvoerder Danny Tuytelaers. “Voordeel is dat de plaat in één geheel blijft en veel minder weegt dan massieve steen. We delen onze kennis met onze klanten zodat zij dat zelf ook kunnen doen. Voor de aankoop van de Caeserstone-composiet blijven ze natuurlijk wel op ons aangewezen.”

Tuytelaers is onder meer Belgisch marktleider in de fabricatie van grafzerken. Maar omdat die markt krimpt door meer crematies en kleinere grafzerken, gaat het bedrijf op zoek naar diversificatie. Hierin kadert de samenwerking met Caeserstone. De onderneming stelt in Ravels een 100-tal mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer