Nieuws Kempen Twee vleesverwerkende bedrijven werken samen

Twee vleesverwerkende bedrijven werken samen

Twee vleesverwerkende bedrijven werken samen

Bens slachthuisHerdico Vlees uit Meerle (bij Hoogstraten) en Bens NV uit Oevel startten in augustus een samenwerking.

Herdico is een familiebedrijf waar zowel varkens geslacht als uitgesneden worden.  Wekelijks wordt er zo’n 550 ton varkensvlees verwerkt. 70 procent van de productie is bestemd voor de export, voornamelijk naar de EG en naar Azië. De afdeling retail maakt verpakte vleesproducten voor de Belgische winkels.

Bij Bens NV, onderdeel van de Groep Vanden Avenne, produceren ze versneden varkensvlees en varkenskarkassen. Het bedrijf slecht wekelijks zo’n 20.000 varkens en produceert 1.000 ton vlees. Klanten zijn zowel lokale slagers als grote internationale vleesbedrijven.

De samenwerking moet beide bedrijven toelaten om beter te kunnen inspelen op ontwikkelingen in de sector, zoals de boycot door Rusland, en biedt voordelen op vlak van transport en logistiek. In de toekomst verhuizen een aantal activiteiten van Herdico naar Bens, maar dat zal afhangen van de opstart van het nieuwe slachthuis in Oevel. Dit is een initiatief van Bens NV, dat met de slachterij haar vleesverwerkend bedrijf uitbreidt. De investering is goed voor meer dan 30 miljoen euro en biedt ruimte voor 100 nieuwe banen. Door de nieuwe installaties krijgt Bens een slachtcapaciteit van 40.000 varkens per week. Per jaar zijn er dat drie miljoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer