Nieuws Kempen Tweede verblijf in Spanje kwart duurder geworden

Tweede verblijf in Spanje kwart duurder geworden

Tweede verblijf in Spanje kwart duurder geworden

Costa-Blanca-zuid-villa-TDe Belg betaalt tegenwoordig al vlug 25 procent meer voor een tweede verblijf in Spanje dan in 2013. Het is dus stilaan uit met de grote vastgoedkoopjes in Spanje, zeker aan de populaire Spaanse Costa’s. Dat blijkt uit een recente prijsanalyse van Azull uit Herentals, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed.

In vergelijking met België liggen de prijzen op de Spaanse vastgoedmarkt nog steeds laag, maar de tijd van de grote koopjes lijkt stilaan voorbij. In het binnenland van Spanje durven de prijzen nog wat zakken, maar aan de kusten, waar toch de meeste Vlamingen een tweede verblijf willen, zitten de prijzen onverbiddelijk in de lift. Een prijsanalyse van Azull bevestigt die trend: in 2013 betaalde de Belg gemiddeld 190.000 euro voor een vakantiewoning in Spanje, vorig jaar steeg dat bedrag tot 240.000 euro, oftewel een stijging met 26 procent. Ter vergelijking: in 2012 lag de gemiddelde prijs op 170.000 euro, net zoals in 2011.

Bedrag bijstellen
De 240.000 euro die de Belg vandaag betaalt voor een tweede verblijf in Spanje, ligt echter een pak boven de gemiddelde prijs die hij in gedachten heeft wanneer hij aan het begin van z’n zoektocht staat. “Wanneer de beslissing valt om een tweede verblijf in Spanje te kopen, heeft de Belg meestal een gemiddeld bedrag van 180.000 euro in gedachten”, zegt Marleen De Vijt, CEO van Azull. “Maar zodra de plannen geconcretiseerd worden, ben je tegenwoordig verplicht dat bedrag bij te stellen.”

Wat je voor 240.000 euro krijgt, verschilt sterk van regio tot regio. “Aan de Costa Del Sol of de Costa Blanca koop je voor dat bedrag een bestaande woning of een compact appartement op enkele kilometers van het strand. Terwijl je in de minder gekende regio’s, zoals de Costa Calida, voor die prijs nog een ruim en modern pand vindt op nauwelijks een paar meter van het strand.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer