TWERK

TWERK en Phobos & Actor winnen Video Experience Award

TWERK is in de prijzen gevallen. Met een korte video over autisme sleepte het Herentalse maatwerkbedrijf een Video Experience Award in de wacht.

Op de Video Experience Day van AP Hogeschool en Kanaal Z, een festival voor bedrijfsfilms, schoot TWERK de hoofdvogel af in de categorie ‘sensibilisering’. De korte video toont waar het om draait bij TWERK, namelijk mensen met autisme die in een wereld vol prikkels tot rust kunnen komen op TWERK en daar hun talenten als chocolatier ontwikkelen.

De film is een creatie van Phobos & Actor, een marketing- en communicatiebureau met roots in Geel en Herentals. Zaakvoerder Carlo van Tichelen is trots op zijn werk en op zijn team. “TWERK is een heel speciaal bedrijf dat iedereen kan charmeren. Ze gaven ons de opdracht om via een kort filmpje aan sympathisanten, donateurs, partners en sponsors meteen duidelijk te maken waar het om draait bij TWERK. We hebben geprobeerd om op zo’n 100 seconden een inkijk te geven in TWERK én in de hoofden van hun bijzondere medewerkers. De award doet ons vermoeden dat we daarin geslaagd zijn.”

Het filmpje zelf heeft al behoorlijk wat resultaat opgeleverd. “Tot nu toe gebruikten we de video intern, wanneer we op heel korte tijd ons moesten voorstellen aan sponsors en partners”, vertelt Bart Michiels, coördinator bij TWERK. “In zo’n kennismakingsgesprekken zet de video meteen de toon. Het is een ijsbreker en prikkelt meteen de verbeelding en de interesse. Mee dankzij die straffe beelden hebben we al drie serieuze bedrijven kunnen overtuigen om TWERK te steunen. Via sponsoring, maar bijvoorbeeld ook door aankoop van onze chocoladegeschenkjes voor hun personeel.”