Nieuws Kempen TWERK stuurt de sint via de brievenbus

TWERK stuurt de sint via de brievenbus

www.franktoussaint.be,KBS_Venture Philantrophy Fonds_TWERK vzw Bart Michiels

TWERK stuurt de sint via de brievenbus

HERENTALS –  De Coronacrisis stelt heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen. Dat is niet anders voor TWERK, het Herentalse maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS). De sociale werkplaats lanceert een innoverend product dat helemaal beantwoordt aan deze coronatijden: een COVID-proof verzendbaar sinterklaastablet met een uniek ontwerp.

In een corona-vrij jaar produceert TWERK meer dan 120.000 chocolade sintjes en pietjes, speculozen en marsepeinen repen. Maar dit jaar is dat totaal anders. “We zien dat de vraag naar onze klassieke producten, zoals pralines als relatiegeschenk of gepersonaliseerde chocolade voor events, enorm afneemt sinds maart-april,” zegt coördinator marketing Bart Michiels. “Dat is ook logisch, omdat mensen minder samenkomen en grote fysieke evenementen zo goed als helemaal afgelast zijn. Ook voor sinterklaas en de eindejaarsperiode zien we de vraag naar klassieke figuurtjes significant dalen. Het is voor onze klanten/bedrijven niet altijd vanzelfsprekend om bijvoorbeeld een sinterklaaspakketje aan hun personeel te bezorgen, omdat heel veel medewerkers thuis- of telewerken.”

Daarom ontwikkelde TWERK een innoverend product en een nieuwe service. Het maatwerkbedrijf werkte daarvoor samen met Illustratrice Liesbet Slegers, bekend van haar “Karel en Kaatje”-boeken. Zij ontwierp een speciale sinterklaasgravure, die nu als chocoladetablet wordt geproduceerd. Die tabletten zijn breukvrij verzendbaar met de post.

De formule blijkt aan te slaan. Op dit ogenblik heeft TWERK al bestellingen voor meer dan 25.000 stuks, met orders van Janssen Pharmaceutica en allerhande grote en kleine bedrijven en overheden. Nu het ernaar uit ziet dat de coronacrisis zeker tot 2021 zijn uitlopers zal hebben, zal TWERK ook een gelijkaardig product ontwikkelen voor de kerst- en eindejaarsperiode.

“Het blijkt inderdaad een unieke en ideale manier voor bedrijven om toch nog iets speciaals te doen voor hun klanten, personeel of andere relaties, want we hebben geen weet van gelijkaardige initiatieven, producten of diensten op een dergelijke schaal. We tonen hiermee aan dat we ook als maatwerkbedrijf snel kunnen inspelen op crisissituaties. Wie bij ons bestelt, steunt er bovendien een uniek initiatief mee, en ook dat wordt geapprecieerd  door iedereen die onze chocolade proeft.” besluit Michiels.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.