twerk_coupdecoeur

Twerk verovert harten van private bankers

De klanten van BNP Paribas Fortis Private Banking hebben Twerk uit Herentals verkozen tot Coup de Coeur. Dat levert het maatwerkbedrijf, dat mensen met autisme tewerkstelt, een mooie geldsom en bijkomend kapitaal op om de verdere groei te financieren.

Twerk is een ambachtelijk chocoladebedrijf dat zinvol werk biedt aan mensen met autisme. De vzw wordt gesteund door het Venture Philanthropy Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Deze laatste heeft sinds 2015 een partnership met BNP Paribas Fortis Private Banking. Jaarlijks kunnen de private banking klanten die belegden in maatschappelijk verantwoorde beleggingsoplossingen, en de werknemers van BNP Paribas Fortis stemmen voor hun Coup de Coeur, de organisatie die hen het nauwst aan het hart ligt. De laureaat dit jaar is Twerk.

Goed van pas
“Met een financiering van € 80.000 en de prijs ter waarde van € 4.000 kunnen we Twerk extra ondersteunen”, zegt Caroline Thijsen van BNP Paribas Fortis Private Banking. “We herbekijken de werking en processen, als maatwerkbedrijf en als welzijnsinitiatief. Zo kunnen we de benadering van mensen met autisme in een sociale werkplaats nog beter organiseren en waarderen.”

“We zien Twerk dit jaar graag verder groeien”, vult Sophie Van Malleghem van de Koning Boudewijnstichting aan. “5 nieuwe werknemers aanwerven, 10% meer chocolade produceren, een fairtradelabel behalen. Grootse plannen, dus deze erkenning komt goed van pas.”

Het Venture Philanthropy Fonds biedt een structurele begeleiding aan organisaties die voldoende groeipotentieel tonen of waarvan de sociale impact in België onder druk staat, met externe consultancy, financieringshulp, het inschakelen van het netwerk van de Koning Boudewijnstichting en de uitbouw van het eigen netwerk.