Nieuws Kempen Type onderneming belangrijk voor keuze financiering

Type onderneming belangrijk voor keuze financiering

Type onderneming belangrijk voor keuze financiering

SIM Leadership eventOp het Leadership Event dat Sim Belgium op 8 oktober samen met de diverse platformen van Made In… organiseerde in het kasteel van Brasschaat hield Filip Lacquet, groepsmanager bedrijfsfinanciering van Participatiemaatschappij Vlaanderen(PMV) een toespraak over groeifinanciering en de oplossingen van PMV.

“Er bestaan heel wat soorten groeifinanciering”, zegt hij. „Niet alle ondernemers meteen weten waar de klepel hangt als het over ‚Equity kickers’, ‚mezzaninefinanciering’ of  ‚senior debt’ gaat. Daarom is het in de eerste plaats belangrijk om te kijken naar het type onderneming, want het is op basis daarvan dat de meest geschikte groeifinanciering moet worden gekozen. Mature bedrijven hebben een andere financiering nodig dan onderneming die nog aan het begin van de cyclus staan. Biotechnologiebedrijven weten dat ze jaren moeten wachten op hun eerste inkomsten. Voorraden, betalingstermijnen en de vraag of het om een familiebedrijf gaat of een onderneming met externe aandeelhouders, het zijn allemaal factoren die een belangrijke rol spelen. Net als uiteraard ook de toekomstplannen. Filip Lacquet gaf verder aan dat het overheidsbedrijf PMV voor alle Vlaamse bedrijven met een goed plan en een goed team ook de juiste oplossingen kan bieden. Bij dat goede plan kan trouwens de organisator van het event, SIM Belgium, de nodige coaching en begeleiding voorzien.

Ook de andere sprekers hielden voor een volle zaal, een beklijvend betoog. De foto’s van deze happening kan je trouwens terugvinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer