Bert Hermans, directeur van UGC Turnhout Bert Hermans, directeur van UGC Turnhout, test in de nieuwe arcadehal van het bioscoopcomplex het schietspel Halo uit. Foto: Bart Van den Langenbergh

UGC Turnhout breidt uit met hal met arcadegames

Liefhebbers van echte arcadegames of speelautomaten kunnen zich sinds dit weekend helemaal uitleven bij UGC Turnhout. In het bioscoopzalencomplex op de Graatakker opent een klein lunapark met een dertigtal games voor jonge en wat oudere bezoekers. “Met deze arcadehal gaan we nog meer de weg van entertainment op”, zegt Bert Hermans, directeur van UGC Turnhout.

UGC Turnhout is al veel langer meer dan een complex met negen cinemazalen. In het gebouw op de Graatakker kun je naast een film bekijken ook terecht in een snooker- en poolzaal, twee restaurants, een gamecafé, bowling en een virtual reality-gamezone.

Zaterdag 1 juni opende in een ruimte naast de bowling op de benedenverdieping een gloednieuw gamecenter of lunapark vol met arcadegames. In de arcadehal staat een dertigtal flitsende speelkasten voor allerlei mogelijke uitdagingen, gaande van schieten, racen, bowlen of mini-basket. De uitbater van de bowlingbaan is ook de huurder van de ruimte en de uitbater van de nieuwe gamehal.

“Met deze arcadehal gaan we verder op de ingeslagen weg van puur entertainment bij UGC. Je kunt hier niet alleen een film komen kijken, maar ook snookeren, bowlen, eten en drinken”

Bert Hermans, directeur UGC

UGC-directeur Bert Hermans is opgetogen dat vrijwel een van de laatste nog vrije ruimten in het gebouw is ingevuld op een passende manier. “De gamehal is ondergebracht in een deel van de vroegere supermarkt Delhaize. We hebben de virtual reality-gamezone ook meteen geïntegreerd in deze nieuw speelhal”, vertelt Bert Hermans. “Met deze arcadehal gaan we verder op de ingeslagen weg van puur entertainment bij UGC. Je kunt hier niet alleen een film komen kijken, maar ook snookeren, bowlen, eten en drinken. Op drukke zaterdagen en zondagen merken we dat kinderen hier in de hal vaak rondhangen terwijl hun ouders van een drankje genieten. Vanaf nu kunnen die kinderen zich helemaal uitleven in de gamehal en kunnen de ouders rustig blijven zitten op café.”

UGC Turnhout
Foto: Bart Van den Langenbergh

Topselectie

Een soort lunapark met arcadegames bestond nog niet in Turnhout en omgeving, maar wel in Geel en ook in Antwerpen.

“In de speelhal staan niet naast enkele retrogrames, zoals grijpkasten, ook spellen van Avengers en de populaire schietspellen Halo en Nerf. Liefhebbers van Need for Speed halen hier ook hun hartje op. We hebben gekozen voor een topselectie van games”, zegt een van de medewerkers van de gamehal bij UGC Turnhout. “In tegenstelling tot vroeger waar je munten in de speelkasten moest steken, werken we hier met credits op een kaart. Voor een kaart van 16 euro krijg je dertig credits waarmee je het ene spel na het andere kunt proberen. Je kunt hier puur komen spelen voor het plezier, maar je kunt ook je behendigheid of puzzeltalent komen uittesten.”

UGC-directeur Bert Hermans
UGC-directeur Bert Hermans waagt zich aan een basketspelletje in de nieuwe gamehal. Foto: Bart Van den Langenbergh

Prijzen

Het blijft niet bij spelen alleen. De gamers krijgen naargelang de scores die ze behalen ook tickets die uit de automaat rollen. Met die tickets kiezen ze allerlei beloningen uit een prijzenkast. “Je kunt die tickets meteen inruilen of je kunt ze opsparen voor grotere beloningen. De absolute topprijzen zijn bijvoorbeeld een PlayStation, een Xbox of een elektrische step”, vertelt het personeelslid.

Het lunapark zal op termijn ook beschikbaar zijn voor verjaardagsfeestjes voor kinderen, in combinatie met de nabijgelegen bowling.

UGC Turnhout
Als we het personeel mogen geloven, wordt dit Hungry Hungry Hippos-spel een van de grote succesnummers in de spellenhal bij UGC Turnhout. Foto: Bart Van den Langenbergh