Nieuws Kempen Uitgeverij VAN IN ziet 11 keer meer gebruikers op leerplatform Bingel

Uitgeverij VAN IN ziet 11 keer meer gebruikers op leerplatform Bingel

(c) Van In

Uitgeverij VAN IN ziet 11 keer meer gebruikers op leerplatform Bingel

WOMMELGEM – Bingel, het digitale leerplatform voor het basisonderwijs gaat in tijden van Coronacrisis -vergeef ons de uitdrukking- viraal. Nu de lessen zijn geschorst, blijken massaal veel leerlingen te surfen naar Bingel, dat is ontwikkeld door VAN IN, de uitgever van leermiddelen voor het onderwijs die is gevestigd in Wommelgem. VAN IN stelt dat er maandagochtend maar liefst elf keer meer gebruikers toegang zochten dan normaal.

Met Bingel, het digitale leerplatform voor het basisonderwijs, en Diddit voor het secundair onderwijs, won VAN IN al meerdere prijzen. Met de huidige Coronacrisis stelt VAN IN beide leerplatformen tijdelijk gratis open voor alle scholen. Leerkrachten en leerlingen vinden er digitaal lesmateriaal, instructiefilmpjes en oefeningen op maat van individuele leerlingen. Het initiatief blijkt van bij de start razend populair.

“We hebben de voorbije dagen onze servercapaciteit verhoogd en dat bleek nodig, want we merken niet zomaar een verdubbeling of verdrievoudiging, maar tot elf keer meer gebruik van Bingel”, zegt Winfried Mortelmans, ceo van uitgeverij VAN IN. “Dat zorgde even voor problemen, maar intussen werkt alles weer. Het valt wel moeilijk in te schatten hoe de situatie verder zal evolueren, want mogelijk waren sommige scholen maandagochtend nog vooral met praktische zaken bezig.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.