Nieuws Kempen Uithangbord van Turnhout Pops Up staat op overnemen

Uithangbord van Turnhout Pops Up staat op overnemen

Uithangbord van Turnhout Pops Up staat op overnemen

sproutsHet biologisch en plantaardig restaurant Sprouts in Turnhout staat op overnemen. Dat kondigen de uitbaters aan op hun Facebook-pagina. “Het wordt te veel”, zeggen de vier, die naast het restaurant nog elk een andere job hebben. Het pop-up eethuis wordt beschouwd als een uithangbord van Turnhout Pops Up, een initiatief van het stadsbestuur om de winkelleegstand in het centrum tegen te gaan.

Sprouts ging een eerste keer voor 3 maanden open van januari tot einde maart 2015. Op 9 september 2015 opende Sprouts terug de deuren, opnieuw volgens de pop-up formule maar deze keer met de bedoeling om er een blijvend concept van te maken. Maar dat zal niet meer door de huidige uitbaters gebeuren, want die willen zo snel mogelijk stoppen.

Wereldverbeteraars
“We zijn er met een naïef optimisme als wereldverbeteraars mee begonnen”, zegt Ineke Van Hullebusch, 1 van de 4 initiatiefnemers. “Tijdens de eerste periode moesten mensen twee weken op voorhand reserveren om een plaats te hebben, zeker in het weekend. Dat is intussen opnieuw het geval. We hebben het een beetje onderschat, het is niet langer te combineren met onze andere jobs. We hebben er ons hart en onze passie in gelegd en het is met veel spijt dat we deze beslissing moeten nemen, maar het voelt tegelijk ook aan als een opluchting.”

Aan cliënteel dus geen gebrek. “Sprouts is een heel mooi product en bewijst dat er nood is aan een biologisch en plantaardig restaurant in Turnhout”, gaat Van Hullebusch verder. “Het merendeel van de klanten komt uit de Kempen, maar we hebben er ook uit Nederland, Limburg, Leuven en Diest tot aan de kust. Het zou spijtig zijn moest er geen vervolg komen.”

Via een oproep op Facebook hopen de uitbaters een overnemer te vinden. “Er is al interesse en er lopen gesprekken. Maar er ligt nog een verschil tussen de goesting hebben om het te doen en soms praktische overwegingen en de nodige financiële middelen hebben.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer