Nieuws Kempen Umicore schrapt 165 banen in Olen, grotendeels door natuurlijk verloop

Umicore schrapt 165 banen in Olen, grotendeels door natuurlijk verloop

foto: Google

Umicore schrapt 165 banen in Olen, grotendeels door natuurlijk verloop

OLEN – Metaalverwerkend bedrijf Umicore schrapt 165 banen tegen 2023 omdat het een deel van zijn kobaltactiviteiten naar Finland gaat verhuizen. Daar heeft het bedrijf recent een grote kobaltraffinaderij verworven.

Umicore wil een deel van zijn activiteiten naar het buitenland verhuizen. Daardoor zullen er 165 jobs verdwijnen bij de vestiging in Olen. Het bedrijf wil namelijk een deel van zijn kobaltactiviteiten naar Finland verhuizen. Vorig jaar verwierf Umicore er de Kokkola-raffinaderij, en volgens het bedrijf is dat een van de grootste kobaltraffinaderijen ter wereld. Het zou hen toelaten om op grotere schaal te produceren.

Volgens Umicore vallen er in Olen geen naakte ontslagen, maar zal de afbouw gebeuren door natuurlijk verloop. Er zijn veel oudere werknemers in Olen die op korte termijn met pensioen kunnen gaan.

De groep wil ook de kobaltactiviteiten in Arab, in de Amerikaanse staat Alabama, stopzetten. Daar staan 42 jobs op het spel.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer