Unik Grobbendonk Evy en Tine voor hun zaak vlakbij het Astridplein. — © rr

U’n’IK biedt een uniek drie-in-één-concept: “We zijn een shop, atelier en café”

Evy Vandenbril en Tine Van Soom vieren het éénjarig bestaan van U’n’IK, het eigenzinnige winkeltje dat ze samen runnen in het centrum van Grobbendonk.

Wat begon als een samenwerking tussen twee creatieve vriendinnen, groeide uit tot een drie-in-één-concept waar duurzaamheid en echtheid centraal staan. Drie-in-één want naast snuisteren en shoppen naar unieke hebbedingen kan je in de zaak evengoed iets eten of drinken of je creatieve zelf uitdagen tijdens workshops in het atelier.

“We verkopen artikelen van meer dan 20 talenten”, vertellen Tine en Evy. “Voor kinderen vind je bij ons houten speelgoed en prentenboeken. Maar we hebben ook juwelen, lederwaren, verzorgingsproducten en decoratie in porselein en keramiek. Verwennerijtjes voor jezelf of geschenkjes om te geven? Het kan allemaal. Elke product, elke ondernemer die hier verkoopt heeft een verhaal. Dat maakt ons aanbod zo bijzonder.”

Sinds kort hebben de dames een kruideniershoekje ingericht. Jo, de man van Tine, is imker. Dus vind je zijn honing in de rekken net als lokale confituren, koffie of losse thee. Proeven kan. “Ons café onderscheidt zich niet alleen door de artisanale producten. We noemen onszelf een “gezinscafé” omdat we één van de weinige plekken zijn waar kinderen zich kunnen uitleven in de speelhoek. Gezinnen vertoeven hier vaak in het weekend om spelletjes te spelen of bij te kletsen. Heerlijk om te zien.”

Tine is keramiste en Evy vindt het fijn om creatief aan de slag te gaan met kinderen. “We kenden elkaar uit de onderwijssfeer maar het is eigenlijk allemaal begonnen doordat we samen een workshop gaven aan kinderen.” Intussen organiseren ze niet alleen keramiekworkshops of creatieve activiteiten voor kids.

Workshopgevers uit de nabije omgeving delen met passie hun talent aan wie het leren wil. Wie de basisbeginselen wil leren van onder andere aquarel schilderen, handlettering, macramé of juwelen maken kan dus bij U’n’IK terecht.

https://www.u-n-ik.be/