Nieuws Kempen Unizo provincie Antwerpen richt meldpunt medisch materiaal op

Unizo provincie Antwerpen richt meldpunt medisch materiaal op

Unizo provincie Antwerpen richt meldpunt medisch materiaal op

Unizo provincie Antwerpen heeft een meldpunt opgericht waar ondernemers met medisch materiaal op overschot hun steentje kunnen bijdragen aan de coronacrisis. Unizo matcht die info met de juiste beleidsmakers in de provincie. Zij bepalen dan wie er op dat moment het meest nood heeft aan deze extra middelen. 

Er is veel vraag naar medisch materiaal. Ziekenhuizen, apothekers, woon-en zorgcentra, thuisverpleging, … hebben allemaal nood aan extra mondmaskers, handgels of andere toebehoren die hun werk veiliger of efficiënter maken. Daarnaast zijn er bedrijven die graag willen bijdragen aan het verzamelen of produceren van dit materiaal.

Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen: “Zo zetten supermarkten de boodschappen van personeel uit de zorg opzij tot wanneer hun shift erop zit en zij die kunnen ophalen. Maar ook kledingzaken gingen met hun naaisters aan de slag om mondmaskers te maken. En enkele jeneverstokers beslisten om voortaan ook ontsmettingsalcohol te produceren. Maar er zijn net zo goed bouwbedrijven die een eigen voorraad aan bestaande mondmaskers willen doorgeven aan de zorg omdat ze daar nu het hardst nodig zijn.”

Meldpunt

Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, lanceert Unizo provincie Antwerpen nu een meldpunt voor ondernemers.

“Ondernemers die graag, al dan niet gratis, medisch materiaal ter beschikking willen stellen, kunnen dat heel eenvoudig mailen naar provincie.antwerpen@unizo.be”, legt Carl Van Dyck uit. “Wij zullen de informatie doorspelen naar de juiste instanties, zodat er rechtstreekse afspraken tussen vrager en aanbieder kunnen gemaakt worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.