Nieuws Kempen Unizo steunt huwelijk tussen Kempen en geothermie

Unizo steunt huwelijk tussen Kempen en geothermie

Unizo steunt huwelijk tussen Kempen en geothermie

geothermie_03Vandaag is bij Vito in Mol officieel de start gegeven aan het proefproject voor diepe geothermie en het gebruik van aardwarmte als energiebron. Unizo provincie Antwerpen juist toe dat dit de energiebron van de toekomst kan worden.

“De kracht van samenwerking en de budgetten die werden vrijgemaakt, tonen het economisch belang van dit dossier voor de Kempen en Vlaanderen aan”, zegt de organisatie in een mededeling. “Ook Unizo en alle andere werkgeversorganisaties hebben hiervoor steeds samengewerkt in het belang van de Kempen. Een historische dag voor onze Kempense economie vandaag. De expertise die al bestaat in tal van Europese landen zoals Duitsland, uitrollen in de Kempen is een mijlpaal in de economische doorstart van de regio.”

Aansluiting op economische markt
Nu pleiten Unizo en de overige werkgeversorganisaties ervoor dat de overheid zo snel mogelijk werk maakt van een vergunningsbeleid en het uitschrijven van de concessies en de uiteindelijke toewijzing. Gelet op de noodzakelijke termijnen van zulke procedures is het raadzaam om daar nu al mee aan te vangen. “Naast het technische aspect van de juiste samenstelling van de grond zal de aansluiting op de economische markt – mocht de proefboring lukken – nog belangrijker worden”, aldus Unizo.

Kristof Thijssens, directeur belangenbehartiging Unizo Antwerpen: “Nu lijkt dit misschien nog futuristisch maar als deze proefboring succesvol is, opent zich een economisch potentieel van tot honderd rendabele, duurzame energiecentrales in de Kempen. En daarbij ook de opbouw van honderden arbeidsplaatsen. Wij geloven hierbij in het inschakelen van bestaande en nieuwe KMO-bedrijven in onze regio. En dit niet alleen omwille onze goede arbeidskrachten.”

“De energiereserve in de Kempense ondergrond is een strategische reserve. De meerwaarde van dit project moet er dan ook toe leiden dat onze bedrijven hun energiekost kunnen drukken. Deze voorwaarde mag niet uit het oog verloren worden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer