Nieuws Kempen Uurtje shoppen en dan in minibus terug naar huis

Uurtje shoppen en dan in minibus terug naar huis

Op eerste dinsdag van de maand is de parking tussen de Aldi en Bristol de bestemming. Foto: Marc Peeters

Uurtje shoppen en dan in minibus terug naar huis

VORSELAAR, HERENTALS – Het lokale bestuur van Vorselaar start een proefproject om mensen die wat minder mobiel zijn naar enkele populaire warenhuizen in Herentals te brengen en nadien met hun boodschappen thuis weer af te zetten. “We denken daarmee tegemoet te komen aan een concrete behoefte”, zegt Bo Proost die het project mee opvolgt. “De bedoeling is om volgende maand van start te gaan.”

Het minibusje van het lokale bestuur van Vorselaar zal ingezet worden als transportmiddel. De bedoeling is op de eerste dinsdag van de maand een rit te organiseren naar de Aldi in Herentals en de tegenover gelegen schoenenzaak Bristol. Op de derde donderdag van de maand wordt er gereden naar de Lidl en de Colruyt.

“Naar Aldi vertrekken we om 9u en naar Lidl en Colruyt om 14u. De bus blijft een uur ter plaatse staan aan de winkel. De mensen kunnen hun boodschappen doen en weer op de bus stappen. Die brengt hen dan terug naar Vorselaar. We gaan de mensen thuis afzetten en er kan desgevallend ook een handje worden toegestoken om de boodschappen binnen te dragen.”

Momenteel is het nog de bedoeling het busje een centrale vertrekplaats heeft. Dat is de parking van de bibliotheek aan de Nieuwstraat. Er wordt nog uitgezocht of het mogelijk is de passagiers ook thuis op te halen. Dat lijkt alvast handiger voor mensen uit de doelgroep die niet in de schaduw van de bibliotheek wonen.

Kaart

In theorie kan iedereen van de dienst gebruikmaken, maar er wordt vooral gemikt op mensen die zich omwille van hun leeftijd of gezondheidstoestand zelfstandig niet zo vlot kunnen verplaatsen. Zo lijkt het project alvast interessant voor de bewoners van de serviceflats vlak bij de bibliotheek en het dienstencentrum.

“Geïnteresseerden moeten zich eerst een kaart aanschaffen waarmee ze van de dienst kunnen gebruikmaken”, legt Proost uit. “Die kaart varieert in prijs van 15 tot 5 euro voor mensen die kunnen genieten van een verhoogde tegemoetkoming. Met één kaart kan men vijfmaal heen en terug rijden.”

Uitzonderlijk kunnen geïnteresseerden zich nog tot eind februari inschrijven voor de ritten van de volgende maand. Daarna moet men ruim een maand op voorhand doorgeven naar welk warenhuis men wil meerijden. In mei zal het project geëvalueerd worden. Voor meer info kan men terecht bij het lokale bestuur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.